От партията на Кунева допуснаха, че ГЕРБ може да загубят изборите

OFFNews 10 август 2016 в 17:27 4323 2

Снимка БГНЕС

Депутатът от Реформаторския блок Димитър Делчев.

ГЕРБ могат и да загубят изборите, след като отхвърлиха предложението ни от май месец за общ кандидат на партиите от мнозинството - РБ, ПФ и ГЕРБ. Това заяви депутатът от Реформаторския блок Димитър Делчев, който е и председател на Предизборния щаб на „Движение България на гражданите“.

"Стигне ли се до балотаж на президентските избори нищо не е ясно, а за да спечели кандидат още на първия тур трябва да има над 1 млн. и 500 000 гласа - цел непостижима за никоя партия в момента. Затова още преди няколко месеца предложихме да има общ кандидат на мнозинството, предвид очертаващата се лява коалиция. Целта ни беше гарантиране на евроатлантическата посока на страната и отхвърлянето с лекота на това предложение не беше правилно", каза Делчев и допълни, че се опасява, че в момента е вече късно за подобна стъпка.

По-рано днес стана ясно, че БСП и АБВ застават зад кандидатурата за президент на ген. Румен Радев.

Според Делчев единственото легитимно решение в Реформаторския блок е самостоятелно явяване на изборите с единен кандидат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20374

2

Стринка Минка

10.08 2016 в 18:17

Те от партията на Кунева допускат, ама Кунева няма да допусне.

29217

1

Лопе де Вега

10.08 2016 в 17:38

Чакайте, бе, хора. Ориентацията на страната не се определя от президента. Надясно, наляво или направо надолу - това е право и задължение на Народното събрание. Президентът може най-много да дрънка глупости, ако нещо с ориентацията не му харесва или да призовава. Не е важно кого и за какво. А куневици и подобни просто много държат да се докопат до повече власт, влияние и т.н.

Това т.н. нали знаете какво е? Другарят Маркс - пари-власт-пари прим!

Поздрав!