От 1 май 2017 г. започва поетапното отпадане на визите за българи за Канада

OFFNews 06 октомври 2016 в 22:15 22260 16

Снимка sxc.hu

Торонто.

Министър-председателят Бойко Борисов обсъди с канадския си колега Джъстин Трюдо въпроса с отпадането на визите за български граждани в телефонен разговор, продължил близо час. Разговорът беше поискан от канадския премиер. На него присъства и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, съобщи късно в четвъртък пресслужбата на българското правителство.

Трюдо е поел ангажимент от 1 май 2017 г. до Канада без визи да могат да пътуват българските граждани, които вече са посещавали страната, притежателите на визи за САЩ, както и представителите на бизнеса.

Канадското правителство ще положи усилия до края на 2017 г. без визи до страната да пътуват и всички останали български граждани. Само в случай на забавяне поради технически причини заради огромния обем административна работа и пренастройка на системите, тази дата може да бъде удължена до 1 май 2018 г., но не по-късно.

Джъстин Трюдо е посочил, че това е възможно да стане след многократните проверки и направените констатации по подготовката на България и големия прогрес в отношенията между двете страни.

Решението на канадското правителство е ключово, тъй като се приема за стъпка към отпадането на визите за българските граждани за САЩ, посочват от пресслужбата на правителството.

Техническата подготовка на двустранните договорености двамата премиери са възложили на своите министри на вътрешните и на външните работи.

Борисов и Трюдо са се договорили за размяна на визити в рамките на 2017 г. Това ще бъдат първите посещения на ниво министър-председател между двете страни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

15

Victimized

07.10 2016 в 15:18

За тези на които не е известно (чесъна), Канада има много стриктни изисквания за даването на гражданство . Трябва да познаваш историята им , минаваш доста тестове , които трябва да докажат еднозначно , че отивайки да живееш там се отказваш от културно/националния си идентитет , в което няма нищо лошо. Перфектно е за западно ориентирани безродници . Иначе самата държава е доста добре устроена , социална по дефиниция , но не може да им се прости това което заедно с южните си съседи причиниха на местното население , натиквайки ги в резервати и насилствено култивирани , за да паснат на модерното разбиране за западно общество .....

10538

13

Black Hex

07.10 2016 в 11:48

@Nibble, @El Commandante, абе баце ви няма проблеми с хигиената . Той си е ок. От малък е свикнал да влачи цинкови кофи с помия от столовете на почивните станции. Знае откъде тръгва свинската пържола и свинския аналог на масло "Президент". Дали ще си забърше носа с лайняна ръка, дали ще се отърка с ръкава... е без значение.
Така е формирано разбирането му за хигиена. И поради тази причина може да ползва за забърсване всичко. В т.ч. и "партньори". Е само някои, щот с други... минава ток през тялото му.
Но най-важното е, че може ДА СИ ОДИ И НАСРАН! И ДА ВИКА: "И КВО ОТ ТОВА? НАЛИ СЪМ СТАБИЛЕН. ВАЖНОТО Е СТАБИЛНОСТТА."
Е това е най-лошото. Да си в хармоничен покой със себе си, когато цял народ ти вика че си се осрал яката и не мое ти търпи миризмата.
Щот крадци и простаци има и из другите държави. Но и крадците им не са като нашите! По-скоро нашите не са като техните! Нищо не ни е наред в държавицата ни.

14344

12

Nibble

07.10 2016 в 10:07

El Commandante.... така е. Като му знаем "мозъчния" карпацитет и първосигнално мислене, и това на електората му...

77927

10

El Commandante

07.10 2016 в 10:04

Nibble, ако щеш вярвай, точно това си помислих като я четох тая новина.
След чудовищната външнополитическа катастрофа в ООНто, Баце просто требваше да намери нещо с което да си избърше настрания банкянски селкси гъз.

14344

9

Nibble

07.10 2016 в 10:01

За да може малко от малко да си "избърше" насрания гъз Бойка "Бокова" днес ще обяви, че от 2019 г ще почнем да строим космодрум, да има къде да влагаме парите от контрабандата дето я "събират", че има пАре бол и нЕма ко да ги праим вече...И това "благодарение" на него. Без него ни чака гладна сМрт....ейййй внимавайте да не се ядоса и да вземе да ни напусне скоропостижно в "неизвестна" посока.

77927

8

El Commandante

07.10 2016 в 10:00

Соте, не си прав.
Канада е прекрасна страна, населена с още по-прекрасни хора и на всеки препоръчвам да иде да поразгледа па после да се върне тук, да се огледа и да плаче, плаче,плаче...