Община Каварна: Концерт на Нова година ще има, но сменяме стила

Владимир Йончев 13 ноември 2015 в 15:44 31264 31

Нина Ставрева
Новият кмет на Каварна Нина Ставрева

Концерт на площада в Каварна на Нова година ще има, но по желание на гражданите стилът на музиката се сменя, стана ясно от прессъобщение изпратено от общината до агенция "Фокус" след публикацията на OFFNews, че новата кметица Нина Ставрева отмени концерта на Йорн Ланде и "Кикимора".

От прессъобщението на става ясно кой ще е изпълнителят, сменил норвежката рок-звезда, нито каква ще е съдбата на рок-фестивала в Каварна.

Препечатваме дословно съобщението на "Фокус":

Концертът за 31 декември на община Каварна не е отменен. Концерт ще има, но той ще е с други изпълнители, съобщиха от пресцентъра на Община Каварна. Общината няма договорни отношения с посочените като гости на събитието - група „Кикимора“ и Йорн Ланде. На концерта на норвежкия изпълнител и известната българска рок група – БТР в навечерието на 2015 година са присъствали около 200 човека от града и гости. За него са похарчени 41 000 лева. По представените разчети предстоящия новогодишен концерт на Йорн Ланде и група „Кикимора“ би струвал около 30 000 лева. Към момента високата стойност на концерта, както и желанието на гражданите на Каварна да се внесе разнообразие в стила на празника, бяха мотивите тази година концерта да бъде променен.

В момента община Каварна дължи към различни институции малко над 700 000 лева. Общинската администрация ще използва спестените от концерта средства, за да се покрият най-спешните задължения към общинската болница, които възлизат на 93 хиляди лева.

Когато някой не иска да свърши нещо, винаги ще си намери оправдания, коментира пред OFFNews доскорошният кмет на Каварна Цонко Цонев.

Когато аз предадох поста, задълженията бяха с 200 000 лева по-малко. Как за няколко дни са нараснали от 500 на 700 хиляди лева - не знам.

Община Каварна има да получава 1 500 000 лева от НАП за ДДС за водния цикъл, който се изпълняваше през 2007-2013 година. Когато някой казва какви са задълженията, трябва да каже и какви са приходите, които се очакват. А те са над два пъти повече от задълженията и не е коректно да се казва само едната цифра, а да се премълчава другата.

Бюджетът на община Каварна е 13 млн. лева и е нормално в един момент да има неразплатени задължения и непостъпили приходи, важното е приходите да са повече от задълженията, каза още Цонев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!