Обединени Реформатори се присъединиха към Нова Република

OFFNews 13 февруари 2017 в 08:36 5668 5

Сдружение Обединени Реформатори официално се присъедини към дясното обединение Нова Република на Радан Кънев.

„Обединени Реформатори се присъединиха към Нова Република, защото виждат в тази коалиция естественото реализиране на последователната ни визия за пълна обнова на България. Нова Република е за нас единствената дясна формация, към която бихме могли да се присъединим без да трябва да се връщаме към безличността на прехода," заяви председателят на Обединени Реформатори Христо Анастасов.

Сдружение Обединени Реформатори бе създадено през 2014 г. от симпатизанти на демократичната общност, работещи за утвърждаване на индивидуалното членство в бившия РБ, без да се асоциират с конкретна партия.

„Нова Република е естественото място за хората, които убедено вярват, че просперитетът на България е постижим само чрез свободната инициатива на нейните граждани. Дясното не е кух термин в политиката, то е маркер за ценности, които ние споделяме – не повече държава, а повече свобода и отговорност. Ще продължим да работим за това, с хората които доказаха чрез труда си до момента, че не отстъпват от принципите си, нашите съмишленици от Нова Република", заяви Емил Вълков от сдружението.

Председателят на Нова Република Радан Кънев поздрави гостите и заяви, че истинската десница в Българи ще бъде единна на предстоящите избори:

"Винаги в началото на кампанията над нас тегне въпросът за обединението на десницата, но днес ние сме се събрали с нашите приятели от Обединени Реформатори, защото пред нас този въпрос не стои. Десницата в България трябва и ще бъде единна, но това единство има само две лица. Едното е пълното противопоставяне на комунизма, тоталитаризма, мошеничеството и кражбата на мафията, независимо дали си е сложила лява или дясна значка, другото е единството около целите на свободата, на отговорността, около идеята, че хората са тези, които правят държавата и обществото, че семействата са тези, които създават блага за бъдещето, че важен е човекът, а не чиновникът. Затова десницата ще бъде обединена на тези избори и ще победи на следващите, за да постави началото на Новата Република.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12038

5

косата

15.02 2017 в 10:16

Малка стъпка в правилната посока. Уви, няма да им е достатъчно за да осъществят нормализирането на България.

42249

2

Denis Rizanov

13.02 2017 в 09:16

26.01.2015
Нова партида професионални протестъри се вля в Реформаторския блок. На заседание на ГС, провело се в четвъртък вечерта, е приета нова формация, състояща се от активни участници в протестите срещу кабинета „Орешарски“ през лятото на миналата година. Младежите от сдружение „Обединени реформатори“ вече ще са част от Гражданския съвет с право на съвещателен глас. Техен лидер е Емил Вълков.
На заседанието лидерът на ДСБ Радан Кънев попарил леко ентусиазма им и макар и да не отрекъл, че голямата цел е единна партия, констатирал, че към момента очевидно няма настроения за постигането и.



"Мухата байно все ще найде лайно где да кацне."

42249

1

Denis Rizanov

13.02 2017 в 09:10

Сдружение Обединени Реформатори

)))))
Напишете просто кирил чуканов и манол глишев и още 2-3 за цвят. сдружиние... като нпо "ИНСТИТУТ незнамкакъвси". 5 души на кръст.