Ново звено в МВР ще се бори с ало измамите

OFFNews 10 март 2017 в 09:09 5910 2

Ново звено в МВР ще се бори с телефонните измами, съобщи служебният министър на МВР Пламен Узунов по Нова тв.

Засилили сме и наблюдението над криминалния контингент, каза още Узунов. 

По темата с убийството на Георги в Борисовата градина и информацията, че много хора са разпознали извършителя на престъплението, но са си мълчали, вътрешният министър заяви, че според него причината е, че е нарушена връзката между полицията и гражданите. „Затова сме взели мерки за подобряване на доверието”, заяви той.

Узунов добави, че в Наказателния кодекс има текст, който предвижда съответното наказание. „Разследващите са насочили усилията си в тази посока и ако се докаже, че някой е знаел кой е убил Георги, той ще понесе своята отговорност. Това обаче са неща, които трудно се доказват”, каза министърът.

За смяната на главния секретар на МВР Георги Костов Узунов каза, че е внесъл доклад в Министерски съвет, от който е видно, че Костов е нарушил политическия неутралитет. „Това означава, е сменял висши ръководни служители, защото не са се харесвали на дадени политици. Това е ставало в периода 2015-2016 година”, уточни министърът.

„Сигналите, постъпили срещу директора на Областната дирекция в Перник, са постъпили още през февруари. Той не е уволнен, а временно отстранен до приключване на проверката”, каза Узунов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови