Новият ни президент: В миналия си живот съм бил пастирка

OFFNews 18 декември 2011 в 20:01 5840 1

Росен Плевнелиев и вицето му Маргарита Попова. Снимка: Сергей Антонов
Росен Плевнелиев и вицето му Маргарита Попова. Снимка: Сергей Антонов

"В предишния си живот съм бил жена пастир, родена в Ирландия." Това заяви новоизбраният ни президент Росен Плевнелиев. Умозаключението той направил на базата на показаното му от компютърен софтуер, създаден от самия Плевнелиев. Разкри го чрез предаването "Търси се" на bTV.

Бъдещият държавен глава не спря дотук. В предаването той обяви:

Последното ми прераждане е било някъде през 1730 година. Програмата показа, че съм бил жена пастир, но не съм се прераждал често, което било хубаво. Защото колкото по-рядко го правиш, толкова по-стойностен живот водиш. На хората, които по-често се прераждат, им се дават повече шансове да се поправят.

За да не си помисли някой, че се занимава сериозно с окулт, Плевнелиев побърза да уточни, че софтуерът всъщност бил създаден за забавление, а не с "научна цел", но призна, че се захванал с хороскопи по време на най-бурните промени в страната в началото на 90-те. Предсказвал бъдещето от офис в в Благоевград на компютър Правец 16. Плевнелиев разкри и подробности около историята на семейството си. Баща му например - учител по литература, укривал мюсюлмани по време на Възродителния процес. Къщата на семейството в Гоце Делчев била тайна квартира за българите мохамедани. Баща му правел всичко това от съчувствие към българските турци, "без да си дава сметка, че може да има проблеми с властите". Явно не е имало от какво да се безпокои, защото не е бил преследван. Плевнелиев разказа и за сватбата си - били само осем души заедно с кумовете. А фактът, че и до днес крие съпругата си от обективите и камерите обясни с думите, че "в ХХІ век не е необходимо да се спазват стереотипи с представянето на партньора на държавния глава" и даде за пример немския канцлер Ангела Меркел, която не показвала съпруга си. Бъдещият президент показа още как се сменят памперси и заяви, че се радва на слабите оценки на децата си в училище - те им помагали да се изграждат като личности и да носят отговорност. Любовта на Плевнелиев към семейството му засвидетелства и бившият му началник - премиерът Бойко Борисов, който разказа как винаги го пускал от срещи след 20 часа, защото "в противен случай започва да звъни малкият Филипчо". Филип е 5-годишният син на Плевнелиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови