Новият главен архитект на Хасково - дъщеря на предприемач и общински съветник от ГЕРБ

OFFNews 01 декември 2015 в 11:03 6768 5

Новият главен архитект на Хасково - дъщеря на предприемач и общински съветник от ГЕРБ

Деляна Панайотова е новият главен архитект на Община Хасково, назначен със заповед на кмета Добри Беливанов от днес, съобщава "Дарик". Досега тя е работила като експерт по строителството в Столична община.

Панайотова е дъщеря на общинския съветник от ГЕРБ и собственик на строителна фирма Антон Иванов, който през март беше избран за член на Националния изпълнителен съвет на „Предприемачи ГЕРБ".

Пред "Дарик" Иванов обясни, че в случая няма конфликт на интереси, тъй като проектите се одобряват не еднолично, а от Обществен съвет по устройство на територията. „Освен това аз от 15 години не строя в Хасково”, заяви още Антон Иванов.

Дарик припомня, че през изминалите 16 години именно главният архитект на Общината беше упрекван, че взема решенията си под влиянието на бившия градоначалник Георги Иванов. Именно в тези 16 години Антон Иванов в качеството си на общински съветник от ГЕРБ неведнъж обвиняваше бившия градоначалник, че с политиката си на вземане на дарения и на съмнения за нагласени обществени поръчки, целящи облагодетелстването на определени фирми, го е игнорирал от строителния пазар в Хасково.

Назначението на новия главен архитект идва в момент, когато Община Хасково обяви за свой основен приоритет санирането на панелките по националната програма. Фирмите изпълнители по тази програма ще бъдат определяни от общините.

Според публикации в медиите фирмата на Иванов „Билд Инвест“ ООД е била един от изпълнителите по строителството на къщи в наводненото село Бисер. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews