Нови партньори може да се присъединят към РБ, прогнозира Кунева

OFFNews 01 октомври 2016 в 13:42 5395 3

Нови партньори може да се присъединят към РБ, прогнозира Кунева

Снимка БГНЕС, архив

Към Реформаторския блок (РБ) може да бъдат привлечени нови партньори, каза лидерът на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева пред делегатите на Третото национално събрание на партията, което се провежда във Варна.

Вярвам в РБ и в това, че той не е изчерпан проект, каза Кунева, цитирана от БТА. Според нея бъдещето на коалицията минава през постигане на убедителни резултати на предстоящите президентски избори, като високата цел е двойката на блока да участва на балотаж. Кунева изрази увереност в развитието на РБ и поиска мандат от съпартийците си за сключване на ново партньорско споразумение след президентските избори. По думите й е необходимо към РБ да бъдат привлечени нови партньори и да бъде проведен конфедеративен конгрес още в началото на 2017 година.

За 6 месеца в системата на образованието направихме чудеса, посочи още в словото си Кунева. Според нея в този сектор бързи резултати няма как да бъдат постигнати, но провеждането на реформата докрай и успешно ще вдигне страната на крака след 10-15 години. Кунева каза още, че е невъзможно да се правят промени без пари и затова партията трябва да настоява за по-големи инвестиции в образованието, за да се превърне то наистина в приоритет номер едно за държавата.

Битката около приемането на антикорупционния закон предстои и тя няма да е никак лека, каза още в словото си Кунева. По думите й от ключово значение е парламентът да приеме този закон преди да одобри бюджета за 2017 година, което ще осигури финанси за изпълнението му.

Като приоритети за партията през следващите години Кунева посочи още повишаване на доходите на българите и стимулиране на заетостта. Тя предупреди, че рисковете за маргинализация, а от там - и за радикализация, на цели групи хора са съвсем реални и трябва да се вземат мерки за преодоляване на тези проблеми.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10538

3

Black Hex

01.10 2016 в 16:39

Мегленче, кой ма душа? Лупи Томов или Киро дъ Кинг? Или братята Росен и Атанас Маринови Йорданови?

29217

2

Лопе де Вега

01.10 2016 в 15:37

Да привлечете Йоло Денев! Мощната му електорална подкрепа ще ви бъде от полза. Идеите му - също.

Поздрав!

10812

1

Скандинавец

01.10 2016 в 14:14

"За 6 месеца в системата на образованието направихме чудеса"
...
Горкото образование!