Новата партия на протеста: Нужна е воля за промяна, а не подмяна (снимки и видео)

Николаос Цитиридис 09 март 2016 в 14:20 7542 10

Протестиращи срещу кабинета на Пламен Орешарски днес официално обявиха своята инициатива за създаване на нов политически проект, който ще носи името "14 юни". 

Датата символизира първия ден от протестите #ДАНСWithMe, които доведоха до оставката на кабинета "Орешарски". 

На събитието в БТА стартът на "14 юни" бе обявен от Ясен Атанасов, Владо Руменов, Николай Христов, Александър Стоянов и други известни от протестите лица.

В учредителната декларация от "14 юни" пишат, че смятат да наложат принципи на справедливост, обоснованост и демократичност на всяка законодателна промяна и всяка реформа. 

Целите на "14 юни" са изчистване на политиката, институциите и държавната администрация на националното и местно ниво от обвързаностите, зависимостите, задкулисните договорки и корупцията. 

На въпрос, зададен от OFFNews, защо е избран точно сегашният момент за учредяването на партия, Ясен Атанасов отговори, че достатъчно време са изчакали и търпението им стига до тук. 

По негови думи целият държавен апарат работи в полза на статуквото и е нужна воля за промяна, а не подмяна. 

От "14 юни" изявяват и мнението, че техният политически проект може да бъде основен представител на българите в чужбина, тъй като хората зад партията имат връзки и отвъд границите ни. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!