Нова република постави условие за обединение на дясното: Без ГЕРБ

OFFNews 03 февруари 2017 в 15:29 9941 8

Нова република излезе с изявление след поканата на председателя на БЗНС Николай Ненчев десните да са заедно на изборите. В изявлението става ясно, че партията на Радан Кънев е съгласна, че дясното трябва да е единно, но... само при условие, че не са с ГЕРБ.

Ето цялото изявление на Нова република:

Да, дясното трябва да бъде единно. И трябва да спре както “левия план” на БСП за нови 20 милиарда кражби и влиянието на ДПС върху правосъдието, сигурността и икономиката, така и напъните на ГЕРБ за еднопартиен корумпиран режим от средноазиатски комунистически тип. За целта е нужно единство на всички десни и демократични избиратели - и тези, които бяха излъгани от ГЕРБ, и тези, които бяха принудени да подкрепят кандидата на БСП, за да спрат режима на Борисов.

Но дясното може да бъде единно само като категорична алтернатива на ГЕРБ. Два пъти десницата се обедини около ГЕРБ - през 2009 и 2014 г. И двата пъти резултатът беше корупция, комунистически методи на управление, рекет върху бизнеса, цензура в медиите и удари по партньорите. И в крайна сметка - обезверяване на излъганите десни избиратели и реванш на БСП.

ГЕРБ нито може да обедини дясното, нито да спре левицата. Котката вече не лови мишки. Десет години Борисов доминира българската политика с комунистически методи на управление. И в резултат - дясното е все по-слабо, демократичните ценности са потъпкани, а хората - бедни. БСП крепне от уравлението на ГЕРБ.

“Дясно обединение” с Кунева е патерица на ГЕРБ и лъжа към избирателите. И ние имаме своя грях през 2014 г., но няма да го повторим. Няма да се спънем три пъти в една и съща тиква.

Да, хората очакват по-широко дясно обединение. И ние в “Нова Република” искаме единство вдясно срещу ГЕРБ, БСП и ДПС. Това е възможно, ако такъв съюз:

• ясно се разграничи от Борисов и отхвърли всяка възможност за коалиране с него;

• се яви на избори без виновните за колаборацията с Борисов политически лидери.

Нашият председател Радан Кънев е готов също да не бъде кандидат за народен представител, в името на единна дясна алтернатива на ГЕРБ, която да изпрати фалшивата “десница” на Борисов в историята и да спре възхода на червената олигархия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови