Нов запис на "двете каки": "Бойко и Делян винаги са играли партия"

OFFNews 23 октомври 2016 в 15:38 24985 4

Снимка Сега

Бойко Борисов и Делян Пеевски в парламента.

Сайтът "Биволъ" пусна нов скандален запис на разговор между Владимира Янева, Румяна Ченалова и адв. Момчил Мондешки, в който се казва, че премиерът Борисов и депутатът и бизнесмен от ДПС Делян Пеевски "винаги са играли партия".

От записа се разбира, че Мондешки желае да говори с Борисов или Цветан Цветанов и да спаси Янева от "опраскване", но тя го убеждава, че трябва да говори сама.

От думите му се разбира, че Борисов искал да отстрани Янева заради делото за несъстоятелността на КТБ, което му се изплъзвало, а Пеевски нямало да може да го оправи.

„Глупости… Те винаги са играли партия. Няма никакъв смисъл. Той няма друг начин", казва Янева и допълва, че Пеевски не може нито да притисне, нито да излъже премиера, защото не е на власт. Въпреки това Мондешки предупреждава, че може да стане "мазало", като се направят още 1-2 съдебни дела.

Разговорът е от 19 февруари 2015 г., когато ВСС гласува да отстрани Владимира Янева. Временните синдици на КТБ Лазар Илиев и Росен Ангелчев (агент от ДС) бяха назначени на 25 Март 2015 г. след като по предложение на Бойко Борисов парламентът измени на 18 март закона за банковата несъстоятелност, пишат от "Биволъ". Решението на СГС със съдия Иво Дачев по делото КТБ беше произнесено на 22.04.2015 г., а временните синдици бяха назначени за постоянни на 24.04.2015.

При предния запис от "Яневагейт" се разбра, че "Службите не са на Бойко, на Делян са".

Ето и целия разговор между тримата, публикуван от "Биволъ" днес, записа може да чуете тук:

Ченалова: Аз ще ида да взема от кафеджийката цигари. Да ви заключа или вие ще ме заключите?

Янева: Не, ти ни заключи. Или ние да заключим. Дай ние да заключим.

Мондешки: Кой ще?

Я: Дай ние ще заключиме.

М: Спокойно, спокойно.

Я: Къде ти ще ни заключваш, ако стане пожар ще умрем.

М: Ето врата, бе, е ти врата.

Я: Абеее, дай ние да я заключиме.

Ч: Добре, вдигнала съм ти нарочно т'ва заради Бени (бел. ред. - кучето) и ще ти прибера обувките. Да не направи някоя беля.

М: Искаш ли да ходя да говоря с Бойко?

Я: Не, не, не.

М: С Цветан?

Я: Не, не. Аз трябва да отида да говоря.

М: Направи го, де. Недей се мота, в смисъл, недей… Влади, резилът ще е голям.

Я: Какъв ще е резилът, като си подам оставката?

М: Те т'ва искат. Ти нали разбираш, че Бойко вижда как му се изплъзва делото КТБ? Щот' Делян явно няма да може да го оправи сетне…

Я: Глупости… Те винаги са играли партия. Няма никакъв смисъл. Той няма друг начин.

М: Руми ще пратя да купят цигари.

Ч: Не бе, аз ще ида да взема.

Я: Няма друг начин. Първо те винаги са играли партия, второ той Делян добре разбира, че властта е в момента в него и той няма как да го… да не беше в него да го притисне и да го излъже, ама сега няма как. Още повече нали се сещаш, че синдиците трябва да минат и през министъра на финансите. Без Бойко да даде одобрение и министъра на финансите няма да даде.

Ч: Последно, ще заключвате ли?

М: Да, да, ние ще заключим.

М: Тоя пък звяр веднага тръгна (бел.ред. - кучето).

Я: Е къде ще отиде?

М: Ще му тегля един шут, ще стане танцуващият с вълци. Влади, ще стане мазало. Ще направят и второ, и трето дело, и ще стане ма…

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови