Номинираха Нинова да води листа в лидерския 25 МИР

OFFNews 23 януари 2017 в 14:08 6126 3

Председателят на БСП Корнелия Нинова получи номинация за водач на листата в 25-и МИР на предстоящите предсрочни парламентарни избори. Това стана по време на конференцията в Нови Искър. 

Този район даде старт на конференциите в София, които трябва да определят имената на избраните да се борят за място в трите кандидат-депутатски листи в столицата. Антон Кутев, Станислав Младенов и Цветелина Миланова пък бяха избрани за представители на район Нови Искър в листата на 25-и МИР за предсрочните парламентарни избори. Всеки от 24-ите района в София може да номинира до четирима членове на партията за депутатските листи и един - гражданска квота.

„Думата „промяна“ ще бъде основното послание за БСП тази година, коментира лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов в речта си на конференцията в Нови Искър. Промяната тръгва от самата БСП и ще продължим да я търсим и в държавата. Защото следващата стъпка след промяната, която направихме в президентството, е промяна в парламента. Да сменим досегашния модел на управление на държавата. Това беше моделът на едноличното управление. Затова сега ни е крайно необходима мобилизация и отлична подготовка за качествено провеждане на кампанията за предсрочните парламентарни избори“, каза още Паргов. 

Антон Кутев е единственият с депутатски опит от номинираните трима за листата на БСП в 25-и МИР от район „Нови Искър“. Той има два мандата в парламента и получи номинация да се бори за трети. „Аз имам сериозен проблем с властта в България. В смисъл – парламентът и правителството продължават да не изпълняват основния си ангажимент – този към хората, които са ги избрали, коментира Антон Кутев, след като получи номинацията. - Държавата трябва да служи на гражданите си. Държавата, институциите – парламент и правителство – трябва да улесняват живота на хората. В момента нашата държава прави точно обратното. И много често основната цел на депутатите е да решават собствените си проблеми. Затова сега, когато искам доверие да представлявам хората, категорично заявявам, че ще работя за тях. Единственото важно в този момент е да обърнем пирамидата. Депутатите и властта трябва да работят за хората“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

2

Izalina

23.01 2017 в 14:42

Изберете си друго послание. Думата „промяна“ девалвира вече близо 30 години и е напълно несъотносима към трибуквието бсп

25-и МИР, ако вземете да изберете Корвелия пред останалите оферти (изкл.герб, щото няма начин да не е до болка позната мутра конкуренцията), няма да ви простя. Покажете малко ексцентрично мислене.

17439

1

мнение от IP

23.01 2017 в 14:39

Еми, както знаем от самия него, избирателите на Кутев не искат образование.