Нинова за мандата на РБ: Иди ми-дойди ми, да се върви към избори

OFFNews 13 декември 2016 в 15:52 4396 2

„Това „Иди ми - дойди ми“ разтакаване идва повечко – коментира днес лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод взетия мандат от Реформаторския блок, които обявиха намерение да се опитат да съставят правителство.

Тя добави, че БСП е за това по-бързо да се върнат мандатите и да се върви към служебен кабинет и обявяване на дата за предсрочни избори.

По повод идеята кабинетът „Борисов“ да стане служебен кабинет, Нинова е на мнение, че това е абсурдно. „Кабинетът Борисов подаде оставка. В същия състав, същият кабинет какво променя?”, попита тя. Лидерът на БСП припомни, че се говори за носене на политическа отговорност от загубата на изборите, както е обявил самият Борисов. „Това ще е и политическо лицемерие и не е работещо. Няма доверие и в този кабинет, и в този парламент. Би било само удължаване на агонията”, категорична бе тя.

Нинова коментира и отношенията на страната ни с Русия: „Смятаме, че трябва да се положат държавнически усилия за подобряване на отношенията с Русия. Част от тези усилия е падането на санкциите, защото България губи от тях. Падането на списъка забрана за пътувания“, посочи Нинова. Тя призова да се приключи темата с русофили и русофоби. „Обикновено ни атакуват от другата страна, че ние сме русофили и че ще сменяме курса на България.

Няма да вадим България от ЕС и от съюзите, в които членува, но искаме възстановяване на отношенията с Русия на база на националния интерес на България“, каза тя. Според нея в Европа не обвиняват в русофилство нито министрите на Австрия и Германия, които са поискали същото.

На въпрос дали е инициирала среща с ген. Решетников и дали е поискала среща с него, Нинова заяви: „Не съм искала среща с този човек, нито в Москва, нито в България и никога не съм съгласувала с когото и да било кандидатурата на ген. Радев за президент на България“, обясни Нинова.

Основна тема на пресконференцията на БСП беше трагедията в Хитрино. На първо място БСП смята да дари 40 000 лв. от декемврийските заплати на депутатите за хората в Хитрино. Левицата ще събира и доброволци, които да помагат на хората в бедстващото село. Корнелия Нинова се обърна към властта в момента да награди пожарникарите и полицаите, които работят в момента в Хитрино.

Нинова обясни, че БСП ще внесе предложения за промени в Закона за бедствията, в частта подпомагане и възстановяване, както и към правилника на този закон. Идеята е да падне ограничението физическо лице, което получава над 300 лв, да не може да получи държавна помощ за възстановяване на жилище при бедствие, а обезщетението да се получава до размера на данъчната оценка на жилището си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18551

2

Нострадамус

13.12 2016 в 17:29

Bраво на г-жа Нинова! Разсъждава много правилно и за разтакаването по повод Служебното правителство и за нормализирането на отношенията с Русия!Б.Б.и Плевнелиев работят срещу националните интереси на РБ.

13056

1

Какавидков

13.12 2016 в 16:49

Ничева нещо не евава Конституцията май.
 
X

Да помогнем на украинските деца!