Нинова отне привилегиите на новото ръководство на БСП

Миков отказал да е част от новото ръководство на партията

OFFNews 21 май 2016 в 17:33 8440 4

Новият председател на БСП Корнелия Нинова обяви, че е отнела досегашните привилегии на членовете на Изпълнителното бюро на партията. 

Заплати, служебни коли, телефони и бензин стрували 200 хиляди лева на година, като сега тези средства ще бъдат насочени към местните структури на партията, подчерта Нинова.

На БСП ѝ отива първа да даде личен пример. Ако ще променяме политиката в държавата, то трябва да дадем личен пример как се прави това. Народът мрази политиците заради привилегиите и пропастта между богатството и облагите и бедността и мизерията в страната, коментира Нинова. 

Това е част от ангажиментите ни да стабилизираме организационно и финансово структурите, да им покажем, че те са важните,че там ще се правят политиките, че там ще се коват кадрите, допълни тя.

Нинова благодари на Националния съвет, който абсолютно единно заставал зад политическите ѝ тези.

Единствено и само БСП вътре ще реши с кого ще ходи на избори и кои ще са нейните кандидати за президент и вицепрезидент. След като партията се произнесе по този въпрос тогава ще коментираме кампанията. Нашата цел е да бъдем ярка алтернатива на ГЕРБ, подчерта Нинова.

Обявяваме пълна мобилизация за президентските избори и пълна подготовка за предсрочни. Ние сме опозиция на правителството на Бойко Борисов, който е наш политически противник, а партията му е вредна за България. Нашата цел освен като опозиция е да бъдем ярка тяхна алтернатива, реална и с действия, подчерта Нинова.

Нито предконгресно, нито следконгресно някой се е договарял с АБВ за коалиции. Готови сме за разговори с всички ляво мислещи партии, хора, но не приемаме менторски тон, размахване на пръст и подканяне БСП да се присламчва към някакво друго ляво водачество, категорична е тя.

Корнелия Нинова обясни, че е предложила на бившия председател на партията Михаил Миков да влезе в новото Изпълнително бюро на БСП, но той е отказал. Каза ми, че като нов ръководител, председател на НС аз да си избера нов екип и той не би искал да ми пречи, посочи новият лидер на партията. 

Ръководството е ново с изключение на Деница Златева, която е присъствала в предишното бюро.

В новия състав на Изпълнителното бюро влизат Александър Симов, Бриго Аспарухов, Валери Жаблянов, Весела Лечева, Георги Гергов, Деница Златева, Драгомир Стойнев, Илияна Йотова, Калоян Паргов, Кирил Добрев, Костадин Паскалев, Красимир Янков, Крум Зарков, Радослав Гайдарски и Юрий Асланов.

За зам.-председател на БСП беше избран Стефан Данаилов. Очаква се на следващото заседание на Националния съвет да бъдат излъчени още двама заместници и секретарите на партията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13056

3

Какавидков

21.05 2016 в 22:00

Скоро ще го търсите станиша със свещ.
Тая патка едно решение не може да вземе. Станойча ги вземаше все грешните, Миката течните.
Ебати смешната партия от михлюзи.
Здравейте циркаджии!