Нинова обеща: Няма да крадем

БСП няма да спре програмата за безплатно саниране, ако дойде на власт

OFFNews 20 януари 2017 в 08:59 20724 18

Лидерът на БСП Корнелия Нинова на три пъти повтори обещанието "Няма да крадем" при гостуването си в сутрешния блок на Нова телевизия.

Освен това тя обясни, че партията й няма намерение да спира строителството на магистралите "Хемус", "Струма", както и програмата за безплатно саниране на панелните домове, която стартира по време на правителството "Борисов-2".

"Няма да спираме проекти, по които получаваме европейски средства", каза Нинова.

Въпреки че за санирането страната ни не получава евросредства, лидерът Столетницата изрично уточни, че програмата ще продължи, но без от нея да се присвояват средства.

"Ако реалната цена за саниране на един квадратен метър е 40 лева, то в момента това се прави за 80-90 лева и половината от парите се насочват към приближени фирми. Това ще го спрем. Вече няма да се краде", подчерта Нинова.

Тя обяви и че не смята за отстъпление от лявата кауза актуализираната позиция на БСП по повод плоския данък. През последните дни партията се отказа да го маха и да въвежда прогресивно облагане.

"В данъчната политика ще въведен един нов елемент. Облекчения за семейства с деца", каза Нинова.

От думите й се разбра, че тя ще е по 50 лева на дете.

"Така за семейство с две деца и доход от 1000 лева на месец данъкът вече няма да е 100 лева, а 0 лева", посочи лидерът на левицата

Тя бе попитана и чий е Крим - украински или руски?

"Каквото каже народът", отговори Нинова, което реално означава, че приема полуострова за руски, тъй като на референдума през 2014 г. за присъединяването му към Москва гласуваха над 90% от населението му.

Нинова защити и прокуратурата от нападки, че се включва в политическата борба.

Тя бе помолена да коментира как си обяснява факта, че точно сега бяха повдигнати обвинения на бившите министри Петър Димитров, Румен Овчаров, Делян Добрев, Трайчо Трайков, Симеон Дянков, както и на настоящите Николай Ненчев и Петър Москов. 

"Всички са невинни до доказване на противното. Не мисля, че прокуратурата се меси в политически въпроси", каза Нинова.

Според нея като бивш следовател вероятно моментът на повдигане на обвиненията бил свързан с "някакви срокове".

Нинова отказа да коментира и трите имена спрягани за служебен премиер - на професорите Огнян Герджиков и Боян Дуранкев, както и на академик Стефан Воденичаров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

18

Denis Rizanov

20.01 2017 в 14:58

Когато един крадлив циганин каже, че повече няма да краде, дали някой ще му повярва?

@туристо, що не вземеш да се разходиш до Драгалевци да го попиташ лично преди това дали е казал "че повече няма да краде"?

17439

16

мнение от IP

20.01 2017 в 13:37

КОГА?!

10812

11

Скандинавец

20.01 2017 в 10:35

"Кога е имало избори, кога са ги спечелили и вече управляват, ..."
...
Колега, изявлението на Нинова потвърждава предположението ми, че българската мафия е решила да направи "смяна на караула" във властта. Конкретно да замени гербавите с другите комунисти .... а мат'риала естествено никой няма да го пита.