Нинова - Госпожа Лъжа, ГЕРБ - мярка за идиотозъм (думи и приказки на депутати)

Антония Чорева 09 декември 2016 в 14:12 7789 1

Десислава Атанасова започна спора с БСП.

В петък в 11 часа на обяд е времето за парламентарен контрол, а БНТ и БНР го предават наживо. Затова партиите обикновено решават, след като им мине обядът - винаги около 12 часа, да изчетат в декларация позицията на партията си по някакъв въпрос от трибуната. Днес с това започна ГЕРБ. И се стигна до измерване на "идиотизма".

От името на група думата взе депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова, която каза, че има странна празнота в лявата част на залата. "Къде ви отиде възторженият комсолмолски плам от вторник, г-жо Нинова, когато развявахте уж уличаващи правителството документи?", попита Атанасова от трибуната.

Този вторник БСП обвиниха ГЕРБ, че липсват 65 млн. евро от парите, които ни отпусна Европа засправяне с кризата с бежанския поток.

Атанасова добави, че Нинова явно не може да чете или лъже, тъй като в доклада на ЕК се казва, че са отпуснати 160 млн. евро за бежанците.

"Лошо е, когато заради лъжа залагаш съдбата на Отчеството в името на корисно съображение",каза още Атанасова, която уточни, че това е цитат от фейсбук профила на депутата Таско Ерменков от БСП. По думите на Десислава Атанасова той написал това по повод думи на Нинова, че той се е отказал от кандидатпрезидентската битка.

"Това е по повод на една госпожа, за която се питам дали е Нинова или просто г-жа Лъжа", заяви Атанасова.

Накрая Атанасова цитира доклада на ЕК, в който се казва, че на България се отпускатт 160 млн. евро финансиране за мигрантите, 101 млн. евро вече били отпуснати, а за оставащите 59 млн. евро има уверение.

Засегнат от думите на Атанасова на трибуната излезе Таско Ерменков, който беше категоричен: "През мен няма как да прокарате разделителни линии, аз съм член на партията от 84 г. Не се опитвайте да отслабите БСП чрез лъжите, няма да успеете, но четете моите постове във Фейсбук, може да научите нещо" и обяви, че скоро ще напише в социалната мрежа, че има и нова единица за идиотизъм - ГЕРБ.

. Социлиатът запозря ГЕРБ, че се страхува от предстоящите изборни резултати на БСП, след като се опитва да вкарва разделителни линии в социалистическата партия.

Зам.-председателят на парламента от ГЕРБ Димитър Главчев се включи в размяната на мерки, като той въведе нова: "Не позволявайте да се въвеждат нови мерки и теглилки. Защото има една по-голяма - един таск".

В спора се включи и депутатът от БСП Драгомир Стойнев, който изброи няколко провала на ГЕРБ, като основен по думите му е кризата с бежанците: "Боли, нали? Боли, когато българският народ ви даде червен картон", а в столицата бежанците се разхождат под носа на Министерския съвет и българите живеят в страх". Стойнев продължи с  еврофондове, тъй като заради техни кметове били спрени плащанията по оперативна програма "Околна среда", а усвоените средства по европейските фондове били едва 6 %. Стойнев стигна и до реформата в здравеопазването: "Хората в кома ги карат в колички, само да им вземат пръстов отпечатък". Накрая приключи с Радев: "Радев не принадлежи нито на Москва, нито на Брюксел, това е един достоен български генерал, затова хората го избраха за президент".

Разгневена се появи и Цвета Караянчева от ГЕРБ, която каза, че бежанските лагери са били направени от Пламен Орешарски. А относно президента - "Нека първо си представи политиките на българските граждани, а не - на посланиците".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови