Нинова: Господин Борисов, защо излъгахте?

OFFNews 06 януари 2017 в 18:59 8684 6

Задочният разговор между лидера на БСП Корнелия Нинова и ГЕРБ продължава. 

След като Нинова попита премиера в оставка Бойко Борисов къде са се стопили двата милиарда лева излишък в бюджета за миналата година, а от ГЕРБ дадоха извънреден брифинг, на който нарекоха Нинова "Г-жа Лъжа" и похвалиха управлението с 12 млрд. лева във фискалния резерв, лидерът на БСП продължи с официален отговор до Борисов. 

В изявлението Нинова обвинява ГЕРБ в лъжа за излишъка в бюджета. 

Ето и цялото съобщение на БСП:

Господин Борисов,

Получихме отговор на първия си въпрос. Двата милиарда лева от излишъка сте изхарчили за плащане на дълга за АЕЦ Белене и за саниране. Не получихме отговор на втория въпрос: Защо излъгахте?

На 3 август 2016 на заседание на МС, заявявате: “като видях как си потърквате ръцете, да Ви кажа – не си мислете , че това са пари за харчене, а излишък – думата означава, че това ни е буферът.“

Към тази дата българското правителство вече знае за дълга по Белене, тъй като решението на Арбитражния съд е излязло месец по-рано. Средствата за саниране са заложени в бюджета за 2016 година и към този момент, Вие също знаете за тях. Въпреки това заявявате, че излишъкът няма да бъде харчен. Какво се промени от август до септември, че посягате на излишъка и извършвате тези две плащания?

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

3

Izalina

06.01 2017 в 21:20

Тая я номинирам за Оскар за цялостно творчество в жанра "драматично обръщение".

Сега си го измислих, но е заслужил лауреат в темата.

За друго не става!

П.п. да не се чете като защита на Боко. И той не става.

13604

2

In Trum we trust

06.01 2017 в 20:08

Я мултимилионерите и лъже-социалистите от БСП си помислили, че щом народа би шута на Борисов, като гласува за Радев ще гласува за мошениците от БСП хахаха. Ще получат студен душ много скоро!