Нинова: Браво, господин президент, че опровергахте националните предатели от ГЕРБ

OFFNews 10 март 2017 в 17:21 15777 18

"Браво, господин Президент! Вие внесете СЕТА в Конституционния съд, а аз Ви гарантирам, че българският парламент няма да го ратифицира, като спечелим парламентарните избори. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Изявлението й дойде след като държавния глава изрично отрече спекулациите, че подкрепя търговското споразумение с Канада и че остава решен да го даде на Конституционния съз.

"Радвам се, че президентът Радев опроверга поредната лъжа на националните предатели от ГЕРБ, които подкрепиха споразумението с Канада. Президентът не е променял позицията си да го внесе в Конституционния съд. Аз потвърждавам нашата: това споразумение отнема на България национален суверинитет, предава здравеопазването, образованието и публичните ни услуги в частни ръце и дава възможност на корпорации да ни съдят в специални съдилища, ако не им гарантираме печалби. То е пагубно за българската икономика и земеделие", заяви Нинова.

По-рано днес се появиха информации, че президентът Радев е подкрепил СЕТА на срещата на върха на ЕС. След това обаче държавият глава изрично подчерта:

"Никога не съм приветствал и няма да приветствам СЕТА. Никога не съм гласувал и няма да гласувам за СЕТА. Напротив, като президент на Република България, който е пазител на Българската конституция, ще сезирам Конституционния съд. Това споразумение налага промени в нашата Конституция и съдът ще трябва да се произнесе дали тези промени са законосъобразни.

Това, което споделих при свършения факт СЕТА пред всички европейски лидери и пред европейските институции е, че подкрепяйки вече взетото в миналото решение, България прави компромиси. За силни и устойчиви икономики СЕТА е огромно предимство, а за слаби и крехки икономики е заплаха. И тук българският народ и българската държава правят жертви в името на солидарността и принципите на ЕС."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6469

18

Halo

12.03 2017 в 19:10

Радев е прав, той лично НЯМА да гласува за СЕТА. Това е естествено, защото се ратифицира от парламента, а той не е депутат.
След което влиза в сила, защото е подписан вече от цяла Европа.
Щял да го оспорва пред КС?
Ако ще се прави на валонеца, най-много да остане в историята като първия импийчнат в България президент, независимо от способа (самолета влезе в свредел, пилота не успя да се катапултира навреме). :)

6469

17

Halo

12.03 2017 в 19:08

Как никой е Европа не се притеснява от СЕТА, нито производители, нито търговци, нито френските производители, нито италианските, нито германските... ааа да, нито дори българските. Само една бледа ездачка Курнелия и един валонец, дето спечели два дни медийна изява.
Протестиращите срещу СЕТА бяха все едни левичари, еколози, студенти, безработни, общо взето прогресивни сили (като форумните). В Европа има десетки и стотици браншови организации и дори синдикати. Как пък всички проспаха този пагубен за тях договор.
Явно само Курнелия го е чела, а Радев е прегледал няколко страници ( резюме от опорките на БСП), щом е категорично против.

11749

16

либеро

11.03 2017 в 16:58

Snoopoff

Рейтинг : 1090
10.03 2017 в 23:02 12
+ 4
- 22
Тука май ако кажеш нещо против комунистическата СГАН, идва накаква тумба идиоти и блъска минусчета :) Поне като ги видя знам, че явно съм прав :)

Двама трима са....ма имат право,на по 10 точки....затова така се получава.Тролове!!!

6469

15

Halo

11.03 2017 в 15:59

Snoopoff, загрял си ситуацията в сайта, оттук нататък имаш право на избор тук:
1. Не ти пука за рейтинг, пиши каквото ти е на душата и гласувай за когото си решиш.
2. Забрави за тоя сайт, ама наистина (не се логваш, не го четеш даже).
Това е положението тук. Ти решаваш.

12090

12

Snoopoff

10.03 2017 в 23:02

Тука май ако кажеш нещо против комунистическата СГАН, идва накаква тумба идиоти и блъска минусчета :) Поне като ги видя знам, че явно съм прав :)
 
X

Да помогнем на украинските деца!