Николай Слатински: Вчера РБ окончателно умря

OFFNews 19 май 2016 в 15:22 3596 2

Николай Слатински: Вчера РБ окончателно умря

Вчера РБ окончателно умря. И понеже гласувалите срещу ветото на президента или подкрепили го на принципа „малко бременна” чрез „въздържал се” никога повече няма да бъдат избрани от съвременно, демократично, либерално, дясноцентристки, европейски и реформаторски мислещи български граждани, то за тях в бъдеще важи единствено моделът на политическото номадство „Методи Андреев” – да намерят място в листите на „ГЕРБ”, евентуално и ако отговарят на критериите за това – прокорупционни нагласи, липса на каквато и да било идеология, способност да погазят всеки свой принцип, пълно послушание и безгръбначие по отношение на ББ (Биг Боса) и неговата многоапартаментна дясна ръка.

Това коментира във Фейсбук проф. Николай Слатински по повод отхвърленото вето на президента по текстове от Изборния кодекс, които ограничават броя на секциите в чужбина. След решението на парламента от вчера президентът Росен Плевнелиев се закани да даде промените в ИК на Конституционния съд. Същото се закани да направи и омбудсманът Мая Манолова.

"Ето защо може с пълно право да се твърди, че вчера ГЕРБ погълна още няколко партии в своя устремен и стремителен път към де факто еднопартийна система (защото дори при соца тази система бе де юре двупартийна, заедно със слагачите и кариеристите от БЗНС, които и вчера се държаха именно така – като слагачи и кариеристи). С други думи вчера не само бе нанесен тежък удар върху демокрацията, но и върху многопартийната система, която, както и да го гледаме, е необходимо, макар и не достатъчно условие за съществуването на демокрацията..", написа професорът по национална сигурност, който е бил депутат в Седмото Велико народно събрание и след това в 36-то Народно събрание. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови