Ние сме си България от 1300 години и сме удържали никой да не ни купи, коментира Борисов

OFFNews 20 септември 2016 в 13:08 8212 6

То и хич да не сме част от Европейския съюз, ние сме си България от хиляда и триста и колко години и сме си удържали да сме си България, и сме удържали никой да не ни купи. Да, предатели много има в историята и ние плащаме за подобно предателство. Но отново показваме, че ние изпълняваме своите законови ангажименти.

Това коментира премиерът Бойко Борисов, по повод изказване на здравния министър Петър Москов, който отговори на депутата от руската Дума Пьотр Толстой. Изказването на депутата от партията на президента Владимир Путин доведе до вълна от реакции, включително и от външния министър Даниел Митов, който коментира думите му в социалната мрежа.

На заседанието на правителството във вторник беше взето решение да бъде изплатена пълната сума на "Атомстройекспорт" за двата реактора за АЕЦ "Белене". По този повод коментар направи и здравният министър, който изразява съжаление, защото парите можели да отидат за здравеопазване. "Първо, очевидно ние задължително трябва да платим това нещо и колкото отлагаме, толкова по-скъпо излиза на държавата. Няма как това да не бъде разход, който да отделим", заявява Москов. 

"Съжаляваме, защото сумите, които изреди премиерът току-що, общо взето е бюджетът на Националната здравно-осигурителна каса за една година за здравно-осигурителни плащания. Нали така, Горанов?", обръща се здравният министър към финансовия.

След което прави коментар върху думите на руския депутат: 

Можем също така и да честитим на руската страна, на която току-що изплащаме това, защото за разлика от това, което този Толстой е казал онзи ден, те всъщност са си купили нещо друго – не Черноморието, купили са си част от българските политически партии в името на търговския интерес на Русия. В момента търговският интерес на Русия надделява над националния интерес на България и затова са виновни политическите партии, които са управлявали тогава.

И за да свържа двете теми, господин премиер, аз наистина моля представителите на външно тук, пред медиите, да потвърдят, че нашето външно на фона на изявленията на този лунатик има ясна нота от името на българското правителство, с което ясно показва, че от името на управляващата партия на Русия не могат да излизат подобни тези за България. България е ясен, добър платец по ангажименти, да честитим на руската страна това, че техният икономически интерес е защитен заради предателски български политически партии. Но нека да го обвържем с ясна правителствена декларация от името на външно за това, че от името на управлението на Русия подобни неща, които граничат с териториална претенция за България, не могат и не са допустими. Ние сме част от Европейския съюз и трябва да се държим като такъв член.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13056

2

Какавидков

20.09 2016 в 13:54

Боцката леко се поизложил тука.
Защо да дават пари да ни купуват като така или иначе са ни владели от дядо Иваново време насам бе Боце? С малки изкючения.