Ненчев заплаши протестиращите военни с наказания

OFFNews 05 ноември 2015 в 12:28 3007 5

Ненчев заплаши протестиращите военни с наказания

Военният министър Николай Ненчев отправи предупреждение към военнослужещите, които излизат на протест, че ще бъдат наказани.

Законът не позволява на служителите в Министерството на отбраната да провеждат протести. Пред журналисти Ненчев заяви, че ще бъдат налагани дисциплинарни наказания на тези, които са решили да подкрепят или вече са подкрепили протестите на полицаите.

"Никога не мога да подкрепя подобни действия. По силата на закона, и по-точно чл. 184 от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, българските военнослужещи нямат право на стачка. Според закона има наказания, включитено и дисциплинарни", обясни той.

Към момента не е ясно какъв е броят на подадените рапорти за напускане. Не е ясно също кога военните пилоти ще възобновят учебните си полети, които спряха в знак на съпричастност с колегите си от полицията. 

Военният министър е започнал совалки в парламентарно представените партии, от които ще търси подкрепа за запазване на социалните придобивки на военните. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови