Ненчев не уважил клетвата на Радев заради "личен избор"

OFFNews 20 януари 2017 в 13:07 4024 2

Ненчев не уважил клетвата на Радев заради

Министърът на отбраната в оставка Николай Ненчев не присъствал на клетвата на новоизбрания президент Румен Радев заради "личен избор".

По време на престоя си в министерството лидерът на БЗНС беше в остър конфликт с Радев, който тогава оглавяваше Военновъздушните сили (ВВС). Двамата имаха несъгласие за състоянието на бойната авиация и необходимостта от ремонта на изтребителите МиГ-29. Ненчев отказа да сключи договори за ремонта на двигатели в руската държавна компания РСК "МиГ", а няколко месеца преди това в интервю за в. "Сега" заяви, че неизвестно лице му е предложило подкуп, ако склони двигателите да заминат за Русия.

Във ведомството неофициално се говореше, че Радев лобира за руската страна, като държи за ремонта на двигателите там. В края на миналата година от думите на министър Ненчев стана ясно, че всъщност Радев му е препоръчал като вариант двигателите да бъдат ремонтирани в Полша. 

Докато Радев беше командир на ВВС от МО неофициално бяха забранили медийните му изяви

На клетвата на новоизбрания президент не присъства и министърът на икономиката в оставка Божидар Лукарски, който претърпял операция на скъсан менискус. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!