Настимир Ананиев: Доходите ще се вдигнат, когато държавата остави малките и средни предприятия да работят

ОFFNews 04 март 2017 в 15:23 4024 2

"Доходите на българските граждани ще се вдигнат, когато имаме силна икономика, когато малките и средните предприятия започнат да работят, без държавата да ги обременява. Като мярка в тази посока ние "Реформаторският блок - Глас Народен" предлагаме вдигане на прага за регистрация по ДДС на фирмите от сегашните 50 хиляди на 200 000 лева оборот", заяви Настимир Ананиев на представянето на листата на коалицията Добрич.

По думите му друга мярка, която ще вдигне доходите, е да се прекъсне източването на пенсионната система през инвалидните пенсии. Те са се увеличили двойно в последните години и очевидно става дума за източване на системата. Ако се спре този теч, ще остават повече пари за пенсии, категоричен е той.

Ананиев каза още, че основен приоритет на коалицията ще бъде и образованието, защото неграмотността е в основата на много от проблемите в българското общество.

"Ние ще настояваме за увеличаване на процента от БВП, отделян за образование да достигне 4.5%. Искаме да има безплатни учебници от 1 до 12 клас. Не може да допуснем да има неграмотни хора или отпадащи деца от училище, защото учителите не могат да дадат 200 лева за учебници." 

Той посочи, че основен приоритет за него остава борбата с катастрофите по пътищата, която е повел още като председател на транспортната комисия в 43-тото Народно събрание. 

Според него е ключово важно да се оправят и областните артерии в Област Добрич, като пътят Добрич - Албена и Добрич- Варна. "ГЕРБ имаше двама депутати от областта, но не те, а аз питах Лиляна Павлова за пътя до Варна", заяви той.

Лидерът на ДБГ Меглена Кунева подчерта добрата роля на Ананиев като председател на транспортната комисия. "Ако в следващите години искаме лозунгът "Общи усилия - сигурен успех" да не остане само лозунг, трябва да направим точно това - да вложим общи усилия през най-спешните приоритети", каза тя и допълни, че ако в рамките на коалицията се води силна и честна преференциална кампания, това ще доведе до засилване на общия резултат.

На представянето на листата на коалицията "Реформаторски блок - Глас народен" присъства и кметът на Добрич Йордан Йорданов.

Материалът е публикуван съгласно договор от 26.02.2017 г. между ПП "Българска Нова Демокрация" (БНД) и "ОФФ Медия" АД за медийно представяне по време на предизборната кампания за изборите за народни представители, насрочени за 26.03.2017 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови