Народен съюз подкрепи Каракачанов и Нотев за президентските избори

OFFNews 01 октомври 2016 в 21:35 7456 2

Народен съюз застана зад Красимир Каракачанов и Явор Нотев на президентските избори. Това стана ясно след заседание на Управителният съвет на партията.

Лидерът на Народен съюз Румен Йончев обяви, че кандидатурата на Каракачанов и Нотев ще обедини центристкия и патриотичния вот. Йончев изрази убеденост, че кандидатпрезидентската двойка ще стигне до балотаж.

Йончев посочи още, че подкрепата е с ясната перспектива за търсене на дългосрочно, стабилно обединение в патриотичния център в българската политика, което да има своите проекции в бъдеще, така че "да се сложи веднъж завинаги край на противопоставянето и разиграването между лявото и дясното".

Председателят на Народен съюз обясни, че предстои подписване на споразумение между Народен съюз и Патриотите, а Красимир Каракачанов подчерта, че разговори в тази посока са водени малко повече от месец. 

Той посочи, че един от основните приоритети на патриотите е работата по проблемите на българите в чужбина и похвали работата на Румен Йончев като председател на парламентарната комисия по въпросите на българите в чужбина, определяйки дейността му като конструктивна и полезна.

Красимир Каракачанов посочи, че подкрепата на Народен съюз показва, че патриотичните каузи обединяват все повече хора, за разлика от измислените леви и десни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови