Москов и Зеленогорски: Подкрепяме правителството, никакви оставки

OFFNews 14 октомври 2016 в 20:26 11309 21

Снимка БГНЕС

Не сме говорили нито за развод, нито за брак. Подкрепата за правителството е препотвърдена - ГЕРБ, РБ и ПФ препотвърдиха подкрепата си за кабинета.

Това заяви на брифинг след извънредното заседание на МС здравният министър Петър Москов.

Да, напрежение има - вероятно заради трите кандидатури за президент (на ГЕРБ, РБ и ПФ), но не трябва да излизаме от добрия тон, каза Москов.

„Винаги, когато има изборна кампания, в случая президентска, има и напрежение. И трите парти имат различни кандидатури и това води до напрежение. Никой не е поставял въпроса дали някои подкрепя ГЕРБ. Партиите изразиха подкрепата си към управляващата коалиция“, каза още той.

Извънредното заседание на правителството коментира и съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Найден Зеленогорски. 

"Има известно влошаване на комуникацията в управляващата коалиция в парламента. Ще подобрим комуникацията и ще направим всичко възможно предизборната кампания да не се отрази зле на управлението на държавата", каза той. 

Ако някой си мисли, че ние сме хора, които могат да бъдат подложени на другарски съд, вероятно много се лъже, особено в моя случай. Буквално преди 3 часа имахме заседание заедно с ръководството на парламентарната група на ГЕРБ. Преценихме кой е удачният дневен ред за това заседание, което ще се случи във вторник. В този дневен ред влизат и трите точки, които са важни за нас – и за анкетната комисия „Белене“, и за Изборния кодекс, и за намаляване на лихвите върху просрочените задължения. В този смисъл във вторник ние ще бъдем на заседанието, подчерта Зеленогорски. 

"Оценяваме ситуацията по следния начин: България е изправена пред изключително тежки предизвикателства, ние смятаме, че трябва да продължим с подкрепата на мнозинството и на правителството. Разбира се, понякога се появяват и искри и ще се появяват и в бъдеще, но нашата оценка е позитивна към нашите министри, към министрите на правителството и не сме чули от никого искане за оставки или за напускане на коалицията. ДСБ са обявили отпреди 1 година, че са в опозиция, а ние сме обявили, че подкрепяме мнозинството и тази управляваща програма, зад която застанахме и зад която се подписахме – това са пет партии. Оттук насетне бъдете спокойни – няма да тласнем България в спирала на предсрочни избори или да дадем властта на БСП и ДПС на тепсия. Това ние няма да го направим", посочи Зеленогорски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12530

20

синя сова

16.10 2016 в 23:15

OFFNews-извинявайте за "повторението",ама като си помисля за москов,задържах пръстчето си малко по-дълго на "изпрати коментар" :)

12530

19

синя сова

16.10 2016 в 23:09

А бе москов,не ме интересуват "дбг" и "сдс"-отдавна ги знам,че са предатели и кариеристи!Не разбра ли,че реформи с шайката престъпници-гербари няма да бъдат осъществени!Борисов е най-голямата пречка в осъществяването на реформите!Но се чудя,защо не постъпиш поне морално-напусни ДСБ!Вместо да правиш разни пируети,че ще подписваш коалиционно споразумение с борисов самостоятелно!

12530

18

синя сова

16.10 2016 в 23:09

А бе москов,не ме интересуват "дбг" и "сдс"-отдавна ги знам,че са предатели и кариеристи!Не разбра ли,че реформи с шайката престъпници-гербари няма да бъдат осъществени!Борисов е най-голямата пречка в осъществяването на реформите!Но се чудя,защо не постъпиш поне морално-напусни ДСБ!Вместо да правиш разни пируети,че ще подписваш коалиционно споразумение с борисов самостоятелно!

20696

14

Новак

15.10 2016 в 03:36

пуделът не закъсня да размаха опашчица. Даже леко закъсня и другите измекяри (Пръмова и Ненчев) го ипревариха с лизането на задника Му. но пуделчо ще навакса, той това го може. Е, умират хора по улиците чакайки линейки, смъртността в България е най-голяма в Европа, но това са подробности - важното е далаверата да върви. Водевилът в МУ ясно показва за какво здравеопазване става въпрос.
Бай Ганьо си го е казал - "Ти ще цалунеш ръка, аз - двете ръце; ти ще цалунеш скута, аз - краката; ти ще цалунеш на друго място, аз - на още по-друго място."
И Москов направо целува по-другото място.