Митов: Границите на Турция не съвпадат с границите на сърцето на Ердоган

OFFNews 20 октомври 2016 в 21:56 10586 12

Даниел Митов

Внимателно се запознах с точния превод на казаното от президента Ердоган при откриването на учебната година в турския град Ризе. Казаното се различава значително от интерпретациите на някои медии, коментира министърът на външните работи Даниел Митов в личния си профил във Фейсбук.

Ще Ви дам само един пример: в изказването си г-н Ердоган не споменава град Варна, както се твърди, нито пък говори за референдуми. Независимо от това интерпретациите на някои медии станаха повод за изявления на български партии и отделни политици. Предлагам им да се запознаят внимателно с конкретния текст, преди да изискват официалната реакция на българското правителство, тъй като в своята реч г-н Ердоган прави ясно разграничение между държавните граници в региона, които той казва, че уважава, и тъй наречените граници на неговото сърце, подчертава Митов.

С други думи: г-н Ердоган говори за емоционалната си привързаност към тъй наречените от него сънародници в различни страни, сред които споменава Грузия, Азербайджан, Сирия, Ирак, страните от Централна Азия, Гърция, България и стига чак до Сибир, където имало следи от неговите предшественици. Съгласете се, че аз не бих могъл да коментирам границите на сърцето на г-н Ердоган. Това, което би могло да ни тревожи, обаче, е очевидното несъвпадение на границите на Република Турция с границите на сърцето на нейния президент, коментира министърът на външните работи.

Бих желал да заявя по този повод, че никой отговорен политик не трябва да поставя под съмнение съвременните граници между държавите в региона. Това е недопустимо. Границите са окончателни и всички държави в региона са се ангажирали да ги спазват чрез международни договори, подчертава още Митов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12017

9

Кулин бан

21.10 2016 в 07:32

sotozero, Ами да ѝ дадем на Сърбия България с Видин и Монтана, че да ѝ съвпаднат границите. Да се съгласим южна граница на Сърбия да е на Каймакчалан, съвсем ще си доволен. Да забравим, че има българи в Западните покрайнини и Сърбия ще е ОК.

26179

7

ELPIDA

21.10 2016 в 00:58

А бе Митов,
май са ти орязани границите от ментално сюниране,а ?!

20699

6

Новак

20.10 2016 в 23:57

След като ЦеЦа каза, че са готови да погазват човешките права за да угодят на Ердоган, сега това мекере се държи като негов адвокат - какво бил казал султана и какво лошите медии интерпретирали.
Тези галфони, начело с Тиквун, ще бият по сервилност и комунистите към Москва. Онези не можаха да ни направят република на СССР, но тези ще ни вкарат отново в Османската империя.

29585

5

Izalina

20.10 2016 в 23:33

Анджак.