Местан: Манджата "Яневагейт" трябва да е добре поръсена с "пипера" Пеевски

OFFNews 27 ноември 2015 в 15:22 5044 15

"Крайната цел на авторите на този сценарий е фигурата на премиера Бойко Борисов. Някой има интерес той да бъде пакетиран с главния прокурор и за да бъде по-пикантна историята. Тази манджа трябва да бъде поръсена с добре познатия лют пипер Делян Пеевски".

Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан на пресконференция пред журналисти по повод изтеклите записи на разговор между Румяна Ченалова и Владимира Янева, станали известни като "Яневагейт".

Според него обаче крайната цел не е отстраняването на Борисов, а поставянето му в зависимост от хората, които са пуснали записите. "Мислех, че сме оставили в миналото ченгеджийските номера", коментира той.

По думите на Местан това е "добре планиран сценарий" и моментът, в който да изтекат записите е бил подбртан умишлено - главният прокурор да е в командировка, а Борисов - в Китай.

„Точно в този момент се появяват тези записи, разпространени от добре познати медии, които естествено, за да бъде пълна картината разпространиха и фалшиво твърдение на ЕК, че се иска отстраняването на ръководител на съдебна власт, което после се оказа,че е абсолютна манипулация“, каза Местан, визирайки писмото на ЕК до Mediapool, в което се казва, че независима проверка на "Яневагейт" може да се направи, само ако замесените бъдат изключени от процеса.

Той нарече писмото "европейски фалшификат" и добави, че от профила на медиите, които са го публикували, е прозрял "злобни фигури от недалечното минало, които днес имат своите говорители и в българския парламент“.

Местан заяви, че ДПС няма амбиции да бъде част от управлението в рамките на настоящия парламент.

"Това "управление на стабилността" е управление на говоренето за реформи без реформи. Това крие проблеми за цели социални системи. Да не използвам като изрази на разпад на цели социални системи“, каза Местан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!