Местан: ДПС е стълб на либералната демокрация в България

OFFNews 03 май 2015 в 20:13 4817 16

ДПС е основният стълб на либералната демокрация в България. Това заяви на митинг в Ябланово лидерът на ДПС Лютви Местан.

Преди да се реши проблемът с демократичността на управлението, не е възможно да бъдат разрешени другите въпроси. Недемократичното управление не може да роди демократични реформи, обяви Местан.

„България има тежки проблеми, свързани със състоянието на икономиката, заетостта, социалния статус на гражданите на страната. Стана ясно, че има и особено сериозен проблем с готовността на армията да покрива ангажиментите към НАТО. ДПС е готова с градивни позиции да участва в решаването на тези проблеми, но преди тях стои един най-важен проблем. Изживяваме тежка криза на толерантността”, каза лидерът на ДПС.

По повод предложението на Патриотичния фронт да се наказва със затвор използването на майчин език в предизборна кампания Местан подчерта, че това е най-уродливата изява на тежката ерозия на демократични ценности.

“За съжаление партньорите на ПФ в управляващата коалиция - ГЕРБ и Рефоматорски блок, мълчат и така се превръщат в мълчаливи съучастници, а дясното все повече се приближава към национал-популизма и това е най-опасното явление в съвременната българска политика”, коментира лидерът на ДПС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!