Меглена Кунева: Ако РБ не беше в управлението, нямаше изобщо да се говори за образование, здравеопазване и антикорупция

ОFFNews 11 март 2017 в 15:21 7641 12

Снимка РБ

Ако Реформаторският блок не беше в управлението, сега нямаше всички партии да говорят и да поставят като приоритет образованието, здравеопазването и борбата с корупцията. Ние поставихме акцент върху тези теми, борихме се и показахме, че те са важни за българското общество. Това заяви в Кърджали лидерът на ДБГ Меглена Кунева, която присъства на представяне на листата на коалиция "Реформаторски блок - Глас народен".

Нашият политически опонент е БСП. Освен идеологическите различия, не мога да приема и начина, по който водят кампанията. Не можеш да говориш глупости за образованието и да обещаваш неща, които знаеш, че няма да се случат, но звучат хубаво. Отчаянието от излъганите очаквания нанася удар върху цялото общество, посочи още Кунева.

Тя беше категорична, че коалиция "Реформаторски блок - Глас народен" е в остра конкуренция с ГЕРБ. Ние сме отделна политическа сила, с отделни приоритети и искаме повече хора да гласуват за нас, за да можем след това с повече тежест да настояваме за осъществяването на нашите приоритети, посочи Кунева.

Това, което РБ иска да направи, е изместване на политиката повече към хората
Разбира се и пътищата, и пречиствателните станции в крайна сметка са за хората, но това, което ще ни направи силни като страна и народ е да сме здрава , образована нация, с постоянно повишаващ се стандарт на живот, каза Кунева.

Не бива да обещаваме чудеса, трябва да обещаваме упорита работа, категорична беше тя. Да кажеш, че ще увеличиш учителските заплати два пъти, когато 10 процента са били проблем, е популистко.

Моята цел е обединен Реформаторски блок, защото само тогава можем да постигне успех. Ако блокът беше единен в парламента, можехме да приемем и антикорупционния закон, но за съжаление това не беше така, коментира още тя.

Искаме да изпратим ясен сигнал на нашите опоненти - тук сме, силни сме и в следващия парламент ще се съобразяват с нас. Това заяви водачът на листата Денислав Генчев посочи, че десницата в Кърджали им сериозен потенциал за обединение. Генчев представи листата, в която има предимно млади хора.
Победа в Кърджали значи не само мандат, но и отчетливо присъствие на Реформаторския блок в региона, подчерта той.

Кунева призова хората в листата да се борят за собствени преференции, защото това допринася за общия успях на коалицията. Ние в РБ не се страхуваме от честно състезание, посочи тя.

Материалът е публикуван съгласно договор от 26.02.2017 г. между ПП "Българска Нова Демокрация" (БНД) и "ОФФ Медия" АД за медийно представяне по време на предизборната кампания за изборите за народни представители, насрочени за 26.03.2017 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16008

9

Nik68

11.03 2017 в 21:35

Имах предвид професоре подскоците им от един лагер в друг. СДС миналото на Нинова и Кунева от ЦК снаха през НДСВ, до РБ или каквото там сега се казва - а 2 реактора са си 2 реаиктора. Не могат да се сравняват с някакво дребно заиграване с Булгартабак.

16008

7

Nik68

11.03 2017 в 18:01

Професоре, знаейки аналогичното политическо минало на Нинова - омерзен съм от двойния ви стандарт ли да го нарека или по-скоро мекушавост, или най-точно безпринципност. Наричайте я кукувица и нея, а не "с вас сме другарке Нинова"!

16008

6

Nik68

11.03 2017 в 17:59

Ако за 2 години реформите ви се сведоха до говорене, по темата, колко още ще са нужни за действия. Да споменем ли Лукарски, който така и не се разбра какво прави като министър. Доктор Москов доникъде не докара здравната реформа - заора с някакви пръстови отпечатъци, а можеше елегантно да въведе електронно следене на пациента и наистина да отреже течовете в системата. За образовани е не ми се говори. Беше зле, стана още по-зле и ще става трагично - там са мафиа за учебниците, мафия с частните уроци - мъка.

42249

3

Denis Rizanov

11.03 2017 в 16:13

Не, повече министри не са нужни.
Достатъчни са само перукан ебемчев, божо животното и тая царистка. И септември ше бъде май и пак ше има избори.
Гаранция.