Мечтата на Борисов за Черно море: Да има тръба, лодки, платноходки, а сега - военни кораби

Бившият премиер се чуди на БСП, че искат заместника на Горанов да го проверява

OFFNews 20 февруари 2017 в 14:10 7568 7

Борисов коментира решенията от срещата на НАТО за подсилване на контингента в региона на Черно море: „Едно време отстоявахме да няма флотилия в Черно море. Сега сме в деликатна ситуация. Сега вече сме включени, преди имахме air policing, сега вече има флотилия, чужди кораби, всичко това е решено преди няколко дни. Аз бях за предно разполагане, за учения, но когато започнем да патрулираме ежедневно с натовски кораби, веднага ще дойде реакция на Путин, на Лавров и Русия. Моята мечта беше да има тръба за газ, лодки, платноходки. А като се разхождат подводници, каква ще е тази тръба. Когато военни кораби се разминават - могат някъде се срещнат... А и за туризма не е привлекателно“, коментира Борисов.

Лидерът на ГЕРБ беше на среща с КНСБ, за да чуе прогнозите за икономиката и за оценка на предизборните обещания, но коментира теми от деня (за тях може да прочетете тук).

После Борисов премина към охраната на първата дама на президента Румен Радев – „Три дни ни занимават с това, вместо с важните неща“, каза Борисов, визирайки именно флотилията в Черно море и срещата на НАТО.

„Нормално е първата дама да има охрана. Да е спокоен президентът, да знае къде е жена му. Колко ще изхарчи една кола и една охрана, повече от нормално е, въобще не трябва да се коментира“, каза Борисов.
Той не пожела да коментира листите на ГЕРБ и каза, че в четвъртък ще се кажат всички листи и всички имена в тях.

Дългът

Как заместникът на бившия финансов министър Владислав Горанов – Кирил Ананиев, ще му прави сега ревизия – коментира лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов обвиненията на БСП, че държавният дълг е 16 млрд. лв.
„Ако БСП искат ревизия, не трябва да слагат за министър заместника на Владислав Горанов“, чуди се той. После Борисов добави, че всички цифри от управлението му са ясни и всички пари са изразходвани по предназначение. „Никога не сме били послушковци в Брюксел, а сме си извоювали всичко. Програмите ни работят“, коментира още бившият премиер.

По думите на Бойко Борисов в случая е все едно Владислав Горанов да прави ревизия на него. Според него служебният министър ще прави ревизия на дълг, който е взимал самият той.

С насмешка Борисов отбеляза, че дългът не е 16 млрд. лв. и че това са „несериозни работи“.

„Пушилка се вдига всеки ден“, мръщи се Борисов и отсече, че този служебен кабинет е на БСП.

„Парите са във Фискалния резерв. Щяха да ни посрещнат с камъни, ако сме похарчили един лев. Нали трябваше да платим Белене, КТБ - ето ги къде са парите. Това не са зарзават ябълки да ги скриеш в килера“, ядосано обясни Борисов.

Ако искате да звучите поне малко информирано, говорете за 10 млрд. лв.“, коментира и бившият министър на финансите Горанов. „Парите са в БНБ и всеки може да го провери“, каза Владислав Горанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

7

El Commandante

20.02 2017 в 17:35

"Нормално е първата дама да има охрана. Да е спокоен президентът, да знае къде е жена му"

Това тук се е получило толкова добре че съм сигурен че е било по случайност и не така планирано...

23293

5

Стефан

20.02 2017 в 15:49

Добре де, Борисов, ами какви тогава ги плещеше ТВОЯТ външен министър митев? И назначеният от тебе президент плевнелиев?
Щото те не успяха да надминат само поляците и прибалтите в тоя род глупости. А айде, с ония работата е ясна - на тях зяенето срещу Русия им е единствения доходен бизнес, а руснаците да ги нападнат - национална мечта. А твойте чиновници какво и защо дрънкаха, даже без да ги питат?

7506

4

..Да е спокоен президентът, да знае къде е жена му..
....

А хаха, това е най-добрият коментар за охраната на 'първата дама'
Президентът да е спокоен, че не шава някъде...:-)

10571

3

Hissarion

20.02 2017 в 15:18

На БСП, нашите "съюзници" са отредили да прокарва най-екстремистките решения - американски бази, плосък данък, Уестингхаус реактори. Да видим какво ще ни надробят Ниновица и Стойнето тоя път. А Боко каквото взел - взел.
 
X

Да помогнем на украинските деца!