Марков: Радан създаде Христо Иванов като политик, а той му заби нож в гърба

OFFNews - Бургас 03 февруари 2017 в 14:17 5677 1

Снимка OFFNews

Костадин Марков

ДСБ и „Да, България“ няма да влязат поотделно в следващия парламент, а Реформаторският блок ще се разширява. Такава прогноза направи в Бургас заместник – председателят на СДС Костадин Марков.

Радан заложи всичко на Христо Иванов. Христо щеше да е поредният министър, който си тръгва и щеше да бъде забравен след оставката си, ако Радан не му беше дал една изключително тежка подкрепа. Своята и на цялата си партия, която тръгна след него. Това направи Христо Иванов политик. Оттам – нататък, когато дойде моментът, защото те са на един акъл – да се съберат, Радан получи нож в гърба. И този нож беше дозабит, според мен, и от Иван Костов, в последствие, с едно изявление. Така че там не очаквам да се случат чудеса. Ще има изключително нисък резултат и за двете формации, заради цирка, който изиграха. Единственият шанс, според мен, за някакво обединение, е във формата Реформаторски блок“, каза Марков.

Той добави, че поканата за участие на конгреса на Блока към всички формации е била добронамерена.

Получихме отговор, че сме „килера на ГЕРБ“. Значи, в килера се поставят неща, които не ти трябват в ежедневието. Ние не сме взели Методи Андреев от ГЕРБ. Ние не сме взели момичето от Пловдив, което беше в ГЕРБ, при нас, за да сме килера на ГЕРБ“, коментира Марков.

Реформаторският блок ще върви напред и нагоре, ще се увеличава с нови формации, въпреки сътресенията до този момент. Разговаря се с много партии, които са се родили от СДС – формацията на Бакърджиев, на Софиянски, с „Новото време“. Относно БДЦ, Костадин Марков добави, че „там стои един човек, отзад, който не знам дали традиционният десен избирател би могъл да го преглътне“. За НПСД, той поясни, че допуска възможността партията да се яви на избори заедно с ДОСТ. Добави, че „не смята, че това е лошо за Блока“, защото отваряло възможност за разговори с други партии.

До последната минута ще се водят преговори с останалите от ДСБ и Радан Кънев, каза още Костадин Марков, но добави, че не вярва да се случи ново обедимнение, а Кънев, според него, е „отписал тези избори“.

Той прогнозира, че в следващия парламент ще влязат ГЕРБ, БСП, ДПС, Реформаторският блок, партията на Марешки, Патриотичен фронт. Очаква дясноцентристко управление, но и не много дълъг живот на бъдещото народно събрание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови