Марин льо Пен: Време е ЕС да приключи, ще изградим Европа на свободните нации

OFFNews 24 февруари 2017 в 08:44 8418 10

Време е да се приключи с Европейския съюз, който унищожава Европа на нациите - това заяви категорично кандидатът на крайната десница за президент на Франция Марин льо Пен.

Льо Пен води в допитванията за спечелване на първия тур на изборите, предава Франс прес, цитирана от БНР.

"Ще изградим друга Европа, обеща лидерът на крайната десница на пресконференция в Париж пред представители на 42 страни. Тя се ангажира, ако стане президент, да преразгледа европейските договори, а Франция решително да участва в изграждането на една Европа на свободните нации.

Марин льо Пен приветства "реализма и волята за промяна" на новия американски президент Доналд Тръмп и добави, че Русия е "решаващ елемент в баланса на силите".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6469

11

Halo

24.02 2017 в 18:07

Според мен леля Пенка е на колене пред ВТБ. Дано да е научила уроците от мадам Мине.

14355

10

neverland

24.02 2017 в 15:42

#Бухльо

Добре икономически съюз да бъде, ама нали трябва да има някакви общи правила в този съюз.
Не забравяйте, че апетитът идва с яденето! Няма как на някакъв по късен етап, икономическа основава, на която се гради съюзничеството да не премине в друга(по задълбочена) форма на партньорство, било то правно, трудово, военно, научно….
Няма как да се остане само на ниво “аз ти продавам компоти, а ти на мен компютри и това е, до тук сме”. Естествения ход, ако ще чисто еволюционен, е към усложняване(задълбочаване)на взаимоотношенията, на структурата.

15509

9

Бухльо

24.02 2017 в 14:30

Прав си, че не трябва да се гледа ad hominem, но когато въпросният homo е в позиция да влияе върху житието-битието на хората, дори на тези извън неговата държава, то тогава и личността трябва да се погледне. Защото и друго е казано - не става с "не ме гледай какво върша, а ме чуй какво говоря". Не си ли съгласен, Коменданте?
А neverland, алтернативата е съюз, но децентрализиран - близък до това, което е бил в началото - икономически съюз, повече власт на местните общности, на правителствата, без тежка бюрокрация на върха. Да, няма да е идеално, но така или иначе, европейските държави, с тяхната история, никога няма да станат една федерална държава. Така че тази мечта е единствено мечта за бюрократите, на които ще даде повече власт. Конфедерация и местно самоуправление му е майката. И конкуренция - някога европейците са владели света, не защото са имали субсидии, а защото са имали хъс за оцеляване и борбеност.

14355

8

neverland

24.02 2017 в 13:29

То хубаво ЕС е жив труп, то хубаво ЕС прилича на СССР...,ама какъв е другият работещ и адекватен вариант? Малко като лафа за демокрацията и че не било измислено нищо работещо, което да я измести достойно като обществен строй. Та така и с ЕС. Какво, да се вървен пак всеки за всеки ли? Всичко се стреми към окрупняване, съюзи и обединение, към формиране на по едри формации..няма как на този естествен стремеж да се противостои с отцепление, сами, там някъде в ъгъла, самодостатъчни.

Това е валидно за всяка една държава, навсякъде по света, колкото и да е богата или високомерна, никоя страна не си е самодостатъчна.

77927

5

El Commandante

24.02 2017 в 10:49

Не гледай ад хоминем на нещата бе, глобалната картина е важна, дали тя конкретно или некой друг е казал това което е казала няма пряко отношение към истинността на твърдението....

15509

4

Бухльо

24.02 2017 в 10:38

Коменданте, точно това сравнение и на мен от доста време ми се набива - петилетки/програмни периоди, централизирана планова икономика/стратегия Европа 2020 - абсолютен СССР.
Обаче лелята едва ли е правилния човек за промяна. Първо нациите не са свободни не само заради еврократите, но преди всичко заради местните политици, а тя както видяхме е склонна към непотизъм и далавери. Така че едва ли е способна да освобождава нации. Второ, тя е от хората виждащи врагове сред съседите си и искаща разединение в Европа, а това идеално устройва истинските предизвикателства и противници - миграцията от Третия свят и днешните Велики сили (Европа за жалост не е сред тях).
Та браво за това, че не е сложила забрадка в Ливан, но до тук се изчерпват ползите от нея.

77927

3

El Commandante

24.02 2017 в 10:19

Така е!
ЕС в сегашния си вид е СССР, в който ние играем ролята на Узбекистан.