Мария Капон: Началото на края на Борисов, оставка на Митов веднага

OFFNews 06 октомври 2016 в 10:59 11235 5

Лидерът на Единната народна партия Мария Капон съзря началото на края на управлението на Бойко Борисов след провала на кандидатурата на Кристалина Георгиева за генерален секретар на ООН.

Пред агенция БГНЕС обясни и че външният ни министър Даниел Митов трябва незабавно трябва да подаде оставка заради дипломатическия шамар.

Ето и цялата позиция на Мария Капон:

Основната конкуренция на Гутериш бе бламирана от собственото ни правителство. Никой не се интересува как и защо, нито смята да подкрепи някой в 12 без пет.

Опцията жена и Източна Европа приключи с разцеплението в България. Какво получава България не знам, но сега и най-отявлените фенове на идеологическата драма получиха португалски социалист вместо български, получиха политик вместо дипломат. Споразумение между САЩ и Русия бе постигнато за сметка на нашия шанс и въпреки апетита на Великобритания, но все пак тя е между петте страни в Съвета за сигурност и е оттъргувала добре съгласието си.

Какво получихме за позора и дипломатическия водевил?

Цялата отговорност за дипломатическия присмех над страната ни я носи премиерът Борисов, но първата оставка за шамара трябва да е на Даниел Митов. За липсата на дипломация на страната ни.

Дали всъщност това не е и началото на края на управлението на Борисов? Защото на света му омръзна да гледа дипломатическия провинциализъм на България. Изборът е направен, а срамът си е наш.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14344

2

Nibble

06.10 2016 в 11:10

Ba4uKikoForever.... не знам възможностите на българските психоаналитици но няма да е зле да ги пробваш. Гаранция в подобни на твоя случай няма, но все пак е "надежда".