Марешки "подреди" бъдещо управление: Воля - ГЕРБ - патриоти

Светослав Метанов 26 януари 2017 в 15:43 13659 10

Бизнесменът Веселин Марешки хвърли светлина върху идеите си за бъдещото управление на страната, а именно, че предпочита да управлява с ГЕРБ и Обединените патриоти, отколкото с БСП и ДПС.

След среща с дребния и средния бизнес лидерът на новосформираната партия "Воля" отговори на въпрос на OFFNews кои от партиите с шанс за влизане в следващото Народно събрание (ГЕРБ, БСП, Обединени патриоти, ДПС) си харесва за коалиционни партньори.

"В България най-зле сме били при управление на БСП и ДПС. Така че, ако трябва да избираме като по-малко зло, на първо място не бихме се коалирали с тях".

След това обаче Марешки леко се "застрахова".

"Но всеки има право на нов път. Сега, примерно, може и Корнелия да е искрена. Аз не вярвам, но може и да иска почтеност и професионализъм. Ако те искат и подкрепят тези решения, които са необходими за промяна, ние нямаме затворени врати. Нас ни интересуват само прагматичните решения в полза на българския народ, бизнес и държава".

Марешки съзря и политически инженеринг в новите политически проекти, заявени напоследък.

"Виждате за какво става въпрос. Най-вероятно от ГЕРБ финансират АБВ и Татяна Дончева, за да свалят резултата на БСП, а БСП най-вероятно финансира Христо Иванов и Радан, за да свалят резултатите на ГЕРБ".

След това Марешки отрече да е патерица на ГЕРБ, обяснявайки че тези внушения идвали от БСП, които били тези, които "се готвели да бъдат патерица на ГЕРБ".

"Всички са срещу нас. Ние не сме никакви патерици. Ние нямаме никакви зависимости. За това съм се борил през живота си и ще продължа да се боря както срещу системните партии, така и срещу надигащите се националисти и популисти в Европа, които са не по-малко вредни. Смятам, че в България ще има положителен пример за цяла Европа и целия свят как професионалисти могат да вземат властта и да извършат реалните промени."

Марешки обясни и че ако партията му влезе в управлението, то това няма да в коалиция, а ще поиска цялата отговорност за определен ресор или министерство. Така щяла да покаже на всички какво може и да поиска цялата власт на следващ вот.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16193

8

SC

26.01 2017 в 18:12

Това е Месията! Щом той го казва, значи е така! По никакъв начин не прилича на онези, предишните месии! Вервайте му!
ОСАННА!

14469

7

случайно прочетох

26.01 2017 в 18:09

Когато думите вървят преди мисълта се раждат коалиции Воля - ГЕРБ - патриоти!
Да управляваш бизнес, не е като да ръководиш държава!Бай Х вече се упражнява.Дано и този не се включи в упражнението, че много ни дойде.

20696

6

Новак

26.01 2017 в 17:11

Някой спомня ли си какви тъпунгери вкара в парламента Бареков? Спомняте ли си масовката на лудото Яне? Спомняте ли си бизнес блока на Жорж? Сега и този ли трябва да изхранваме? Искрено се надявам, че ни е останал поне грам разум, за да не допуснем това нещо в управлението.

12182

5

sawall

26.01 2017 в 16:58

Отвратително! Нямаш програма, а ламтиш за власт. Във Варна всеки те знае каква си мутра; иска ти се да играеш с ТИМ, но така и не ти дадоха да седнеш на масата като равен. Винаги си бил на втора линия!

12042

3

Арабия БГ

26.01 2017 в 16:55

Понеже е глуповат и се издаде, че е подставено лице на ББ.