Лазаров твърди, че заради КТБ незаконно са подслушвани магистрати

OFFNews 07 декември 2015 в 20:38 4172 6

По времето на министър Бакалов в МВР е осъществено незаконно подслушване на магистрати, пряко работещи по случая КТБ. Режисьор е лице, за което изрично съм предупредил господин Бакалов, че има връзки с Цветан Василев. Дали ме е послушал - не знам.

Това заяви в ефира на БНТ бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Той не каза за кого говори, но подчерта, че става дума за служител, който тогава е работил в структура на пряко подчинение на Йордан Бакалов, а след това името му е излязло в списъка с посетителите на банкера.

Според него това е бил опит за саботиране на разследването на източването на КТБ и не е бил единственият.

"Беше разпоредена проверка на действията на служителите на МВР, които са извършени на база на прокурорски постановления, по отношение разследването на КТБ. Ръководителят на звеното, което работеше по тази тема, беше отстранен заради действия на служителите. Впоследствие се оказа, че няма нито едно нарушение в действията на МВР по разследването на КТБ", разказа Лазаров.

Той заяви, че причината за съдебната реформа са действията на прокуратурата по случая с КТБ. По думите му това е твърдение на ДСБ.

"Прави се внушение на българското общество, че всъщност КТБ е „срината” от институциите, прокуратурата и МВР", каза той.

По думите на Лазаров е било внушение, че прокуратурата и МВР са влизали в офисите на КТБ. "Претърсени са офиси на търговски дружества, които са кредитополучатели на КТБ", заяви той. 

Той каза, че тогава операцията е била проведена по досъдебно производство, а такова се образува, когато има законен повод и достатъчно доказателства.

"Бяхме окаляни и омаскарени, че започнахме да работим срещу олигарсите. Нанесохме най-големия удар на прехода срещу финансовия център на задкулисието", заяви той.

Лазаров заяви, че много бързо се е забравило, че Иван Костов е имал преференциална лихва в КТБ и цялото му семейство е имало влогове там.

"Ние водехме ефективна борба с политическата корупция и олигархията и затова ни опраскаха", каза още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews