Ламбо: Боледувам като гледам какво става в БСП

OFFNews 26 септември 2016 в 10:30 5282 7

Само ген. Румен Радев не е кандидат на задкулисието на предстоящите президентски избори. Това заяви известният актьор и политик от БСП Стефан Данаилов в интервю за Нова телевизия.

"Всички ще кажат: "Ние ще победим". Това си е стар политически лаф, но народът иска промяна на статуквото. Тия всичките кандидати от другите политически сили са участници в статуквото, а в това отношение ген. Радев не е участвал в политически игри, задкулисие, кражби. Той е пазил небето на България", каза Данаилов.

Водещата Мирослава Иванова попита Данаилов дали си спомня по какъв повод е казал думите: "Мълча и се срамувам", а известния актьор веднага обясни, че поводът за тях е бил изборът на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

"Съжалявам, че не излязох тогава. Казах им: Следобед ще видите какво ще стане и то стана", добави той.

И обясни, че изборът на Пеевски е бил една от най-големите грешки на БСП.

"Странно е, но си обичам партията. Боледувам като виждам какво се случва в партията. Казваме, че сме най-близо до хората, но какво направихме за тези хора", попита Данаилов.

Според него членовете и симпатизантите на Столетницата са много положително настроени към кандидатурата на ген. Радев.

"На Бойко приказките са: Каква партия сте вие, да не можете да издигнете свой кандидат. Ама, тя, партията се изтощи, колко народ излезе от тази партия", добави Данаилов.

Според него основен опонент на БСП на предстоящите президентски избори е ГЕРБ, затова от партията запазвали мълчание по отношение на другите леви кандидати - Ивайло Калфин и Татяна Дончева.

"Аз съм казал, ако не спрем да се дърлим вътрешно и да мислим как утре трябва да свалим новия председател, нас няма да ни има", добави Данаилов. 

Той коментира и изявлението на депутата от руския парламент Пьотр Толстой, който заяви, че Москва ще изкупи България както вече е направила с половината от черноморието ни.

"Отношението на българите към славянските народи, в това число към Русия, е по-различно. Толстой пердаши каквото му дойде. Как ще ни купи? Прав е Бойко като казва, че 1300 години не са ни купили и те няма да ни купят", каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11827

3

Victor Dachev

26.09 2016 в 11:27

За съжаление доста, доста нелепи изказвания. Отново. Все още оачаквах поне малко чест от побелалата му глава. Ама не, то си е съвсем нормално провалил се на поста си (ама това е друга тема) действащ офицер да е вдодил преговори с политическа партия за номинацията си, стига да е "от нашите". Тогава няма задулисие и е олицетворение на морал. Инче е разбра се, незанонно, гнусно и подло. Ех...
За Толстой обаче и аз мисля като него - казал си го човека спонтанно и искренно како го мисли.

12727

2

dhk1313

26.09 2016 в 10:56

Koгато чуя "но народът иска..." се сещам за Владимир Высоцкий, който пееше:
Зачем нам врут:
«Народный суд»! -
Народу я не видел!
 
X

Да помогнем на украинските деца!