Кунева увери френския посланик, че подготовката за председателството ни на ЕС върви по план

OFFNews 08 декември 2016 в 21:32 3668 7

Снимка eu2018bg.bg

Подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС върви по план и администрацията в лицето на Националния център по подготовката продължава своята дейност - независимо от развитието на политическата ситуация в страната.

Това е заявила вицепремиерът Меглена Кунева пред новоназначения посланик на Франция Н.Пр. Ерик Льобедел.

По отношение на администрацията всичко се движи добре, има създаден и добре работещ Център, както и служители в различните министерства, които вършат своите задачи. Това са същите експерти, които изкараха на гърба си преговорите за членството на страната в ЕС и хората имат необходимия опит да се справят, категорична е Кунева.

Готов е календарът на събитията, изпратихме националния принос за приоритетите към Генералния секретариат на Съвета, важно е в момента председателството да остане във фокуса на общественото мнение и в дневния ред на политиците, смята тя.

По думите й, всички страни в триото - България, Естония и Австрия, са в особена политическа ситуация, като на две от тях предстоят предсрочни парламентарни избори и именно затова подготовката на администрацията е ключова.

Министър Кунева и посланик Льобедел са обсъдили също закона за предотвратяване на корупцията по висшите етажи на властта и неговата значимост за българското общество.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12038

7

косата

20.02 2017 в 13:06

Празни приказки

13277

6

66

18.12 2016 в 16:14

Жълтата гостенка
куневица
до кога ще мърси света и ще вреди на хората!?

77927

5

El Commandante

09.12 2016 в 11:15

Колкото по-скоро я изметат тая нагъзена тетка, толкова по-добре, повдига ми се като я гледам само...