Кунева остави на проф. Денков "министерството на бъдещето"

Йоанна Димитрова 27 януари 2017 в 14:29 3289 0

„Надявам се всеки политик да разбере колко важно и красиво е Министерството на образованието и науката. Ако трябваше да избера друго име на тази институция, бих я кръстила Министерство на бъдещето. Това е най-важното министерство и аз го оставям в добри ръце.“

Това сподели досегашният образователен министър Меглена Кунева на церемонията по предаването на поста на наследника си - служебния министър проф. Николай Денков.

„Не споделям мнението, че служебното министерство само подготвя изборите. Всеки служебен министър има своите важни задачи, а това ще бъде и първото, което ще направи неформален съвет по наука“, каза още Кунева.

„Министерството на образованието и науката е най-видното министерство в нашето общество. Повече от един милион учители, ученици, студенти и учени очакват да видят каква работа ще свършим и са пряко свързани с нашите решения. Не включвам само хората в България, а всеки българин, който учи в чужбина, българските училища и общности по света и всеки, който иска да научи и да се свърже с българския език. Затова просветата е от голямо значение. Аз съм работил с последните трима министри – Румяна Коларова, която постигна много за няколко месеца, проф. Тодор Танев и Меглена Кунева, които имаха изключително трудни мандати. Ще направим всичко възможно да продължим техните дела“, заявиа проф. Денков, като подари цветя на Меглена Кунева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови