Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Кунева не е мустакат балканджия, но е патриот, ще видите

Ако не беше избрана за министър, тя трябваше да подаде оставка като вицепремиер, категоричен беше Даниел Вълчев

OFFNews 04 февруари 2016 в 08:29 8413 21

Даниел Вълчев, Меглена Кунева

Снимка БГНЕС/Боби Тошев

Меглена Кунева и Даниел Вълчев

За всички беше ясно, че ако госпожа Кунева не бъде избрана за министър, тя трябва да си подаде оставката като вицепремиер. Това заяви бившият вицепремиер и министър на образованието Даниел Вълчев пред Нова тв.

Факт е, че мнозинството, с което тя беше избрана за министър на образованието, не беше убедително, призна той.

Когато си в опозиция, така постъпваш. Патриотичният фронт изтъкнаха разумен аргумент - заяви Вълчев. - Че скандалът за учебната програма по история е бил заради това, че българският дух залинява, следователно за министър е необходим човек с по-изразен патриотичен профил от госпожа Кунева, чийто профил е по-европейски и че заради това избирателите на ПФ имат резерви към нея.

"Това е разумен аргумент. Госпожа Кунева има такъв образ, но те ще се убедят само след няколко месеца, че тя е патриот и то много голям патриот. Разбира се, тя не е мустакатият балканджия, който мечтае за България на три морета", каза Вълчев.

Той коментира и гласуването на депутатите от АБВ.

"АБВ имаха две основания да не подкрепят промените в правителството, може би конкуриращи се - те оказват много силен натиск върху премиера по повод кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН. И второ, още при първото внасяне на антикорупционния законопроект на Кунева, че АБВ реагираха много остро", каза Вълчев и допълни, че сега данните от Сметната палата показват, че 17 души са подали декларации, съдържащи неверни данни.

"Ако този закон беше в сила, щяхме да имаме 17 образувани производства. Ако има разминаване в декларираното имущество и доходи, да бъде направена проверка. Ако човекът просто е сгрешил, да се обяви публично. Ако това не е така, да си носи последиците. Щом си на публична позиция, дължиш някакви обяснения на обществото."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews