Кунева: Време за антикорупционния закон има, нужна е воля

OFFNews 16 декември 2016 в 10:15 2846 2

Снимка ДБГ

Възможни са разговори по антикорупционния закон, ако има воля - това заяви в ефира на Радио „Фокус“ вицепремиерът в оставка Меглена Кунева. "Този закон е политическият отговор на недоволството на хората от корупцията и затова е важно да се приеме", каза тя.

Кунева отхвърли тезата, че няма технологично време за приемането на закона, като обясни, че дебатите по него се провеждат вече 2 години.

„Народното събрание работи. Ако сега трябваше да приемем бюджет, което е не по-малко сложно и решително за страната, щеше ли Народното събрание да работи до 24 часа, ако трябва, за да може да приеме закона? Става въпрос за второ четене, за разлика от 6 месеца между първо и второ четене. Колко повече време да се даде? Или искаме да губим времето на нацията, или напротив - искаме да спечелим време за всички. Говорим за и с избирателите и трябва да работим в техен интерес. Ако в интерес на избирателите е този закон да го има, нима не може да се направи нужното в оставащото време, все пак Народното събрание ще продължи да работи и след Нова година, за да може законът, който всички твърдят, че е изключително необходим – всички твърдят колко е важна борбата с корупцията, да бъде приет, нима не можем да дадем такъв знак?“, попита риторично Меглена Кунева.

Тя допълни, че не разбира аргументите на БСП и ПФ за закона, защото не може да става дума за социална политика, ако политиците не отговорят на очакванията на хората за по-справедлива среда. Според Кунева ако се върви към избори, те трябва да приключат преди юни догодина. В противен случай има сериозна опасност за българското председателство на Съвета на ЕС, смята вицепремиерът в оставка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14355

1

neverland

16.12 2016 в 10:34

А какво представлява този толкова страшен антикорупционен закон? Защо е необходим специален закон за това, с какво е по различен от действащото законодателство?