Крум Зарков: БСП е в подем, няма основания за обвинения към Нинова

OFFNews 15 май 2017 в 08:56 4038 6

„Амбицията на новото ръководство на БСП е да съхраним растежа и да го развиваме. Имаме потенциал дори да го ускорим.“

Това заяви зам.-председателят на „БСП за България“ Крум Зарков в сутрешния блок на БНТ. „Корнелия Нинова се опита и успя да постави принципи за всички членове на бюрото - приемственост между поколенията, баланс в регионите, обновление, но и запазване на опит в бюрото“, допълни той. Зарков обясни, че сред поставените задачи пред новоизбраните зам.-председатели на партията са: засилени връзки с местната власт, по-добра работа с общините, по-добра организация в партията.

„Няма основания за обвинения към Нинова. БСП е в растеж и подем. Има голяма парламентарна група. Трябва да се очертаем като ясна опозиция и алтернатива, а ИБ трябва не само да даде импулса, но и да капитализира работата на групата с оглед на бъдещите предизвикателства“, допълни Зарков. Според него всеки ден управляващите доказват, че БСП е била права в предизборната кампания за това, че те отново ще отстъпят от обещанията си.

Народният представител от БСП подчерта, че на пленума е приет и бюджет на партията. „Заложихме нови неща – проектно финансиране на общински и областни организации, които да мотивираме да са по-активни; изцяло нов начин на политическо образование и много по-силна кадрова политика“, уточни той. По неговите думи все повече хора в активна възраст, на които и през ум не им е минавало да се обърнат към БСП, днес се интересуват от партията.

„Не искаме всеки един от тях да стане партиен член, но се опитваме да създадем необходимата атмосфера за мисъл, а след това и за действие“, посочи депутатът.

„Ревизията на предишния кабинет „Борисов“, направена от служебния кабинет, беше формална и недостатъчна“, коментира Крум Зарков по повод оценката за работата на служебния кабинет, приета от НС на БСП. „Ние имахме едно предложение – Деница Златева и се гордеем с нейната работа. Не е случайно, че тя получи и такова високо признание“, каза още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13780

7

Перко

15.05 2017 в 12:05

Подкрепям мажоритарното гласуване, защото може да ни спаси от такива като този :)

16008

6

Nik68

15.05 2017 в 11:08

Дядовците ни може да са имали идеали и като идеалисти са правили какви ли не алогични неща. Но тези са бетонирани кариеристи, които, както и другите ни партии добре преживяват от креатура, играейки си с идеалите и семейната памет на хората най-нагло.

10538

4

Black Hex

15.05 2017 в 09:56

Тоя пък, кога стана социалист, кога успя и в изпълнителното бюро да се намърда?!
крумчо, ти барем една къщичка за птиченца сковал ли си през жалкия си живот бе?
Баси нещастника!

15414

3

Hihi1981

15.05 2017 в 09:40

Да ви имам подема!!!

16008

2

Nik68

15.05 2017 в 09:33

То и изборите щяха да спечелят според този мушмурок, сега били в подем. На него ли да вярваш, или на очите, ушите и главата на раменете си.

16008

1

Nik68

15.05 2017 в 09:27

Как да сте доволни от служебния кабинет. На човек винаги му се струва малко. Трябваше според вас тотално да омаскарят предишното правителство за да дойдете вие. Някой друг да ви "освободи". Вие така сте свикнали. И после на бял кон с чифте пищови. "Да ама не". На вълка защо му е дебел врата.