Костов дал Герджиков на прокурор

OFFNews 23 февруари 2017 в 08:17 6677 8

Костов дал Герджиков на прокурор

Служебният премиер Огнян Герджиков поискал в телефонен разговор главният секретар на МВР Георги Костов да подаде оставка, тъй като нямал политическо доверие в него. Веднага след това Костов подал сигнал в прокуратурата за това, че му е оказан натиск. 

Това заяви Костов пред Нова тв. В сряда правителството предложи на президента да издаде указ за отстраняването на Костов, а няколко часа по-късно Румен Радев го подписа

В емоционално изказване главсекът заяви, че е бил удивен от двуличното поведение на министъра на вътрешните работи Пламен Узунов - негов бивш подчинен, който само ден, след като му поискал оставката, заявил пред медиите, че работи добре с Костов и няма намерение да го отстранява.

Георги Костов разказа каква е хронологията на събитията преди отстраняването му. Миналата сряда бил привикан от министър Узунов, който го призовал да подаде оставка, тъй като нямало политическо доверие в него. Костов отговорил, че е професионален служител и че не може да подава оставка по политически съображения. Тогава Узунов го заплашил, че ще започне процедура по отстраняването му и дискредитирането му. Обяснил му, че срещу него ще бъдат подадени сигнали от настоящи и бивши служители, за да бъде отстранен.

"На 30-та минута от този разговор входирах сигнал в прокуратурата, като описах и заплахите и начина, по който възнамеряват да ме дискредитират", каза Костов. 

След разговора му с Узунов с него се свързала секретарката на министър-председателя Огнян Герджиков, свързала го с премиера и той директно му заявил, че няма политическо доверие в него и очаква оставката му. "Този разговор може да се провери", заяви Костов. Веднага след този разговор главсекът сезирал прокуратурата за втори път заради оказан натиск от премиера.  

Той отговори на твърденията на вътрешния министър за това, че е оказвал политически натиск, за да отстрани служители на МВР. "Аз нямам такава правна възможност да ги отстраня. Абсолютно не, когато човек стане жертва на политически натиск сигнализира веднага", каза Костов и обясни, че двама от въпросните служители са пряко подчинени на министъра, като единият е негов заместник. "За останалите трима проверете в публичното пространство - има публикации, че им предстои кариера в държавната администрация", каза Костов и попита защо твърденията на тези служители се приема за чиста монета. "Това са техни твърдения. Не само това, не съм търсен за обяснения, за да стане дума срещу дума", обясни Костов. 

Според него аргументите за уволнението му са абсурдни и антиконституционни. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15256

8

mendi

23.02 2017 в 10:54

Тоя пък как не го е срам!?!?!
Орди от престъпници вилнеят по села и градове, пенсионерите ги колят като животни за по 100 - 200 лева а той се сърди че са му взели топлото столче!!!
Безочие и наглост! На всички нива!!!!

17156

6

aviatora

23.02 2017 в 10:21

Същите, че и по лоши неща ги вършите и вие мръсни и продажни гербаджии! Методите са ви едни и същи!!! Това си заслужавате мръсни комунисти!!!!!

11738

4

KumaLisa

23.02 2017 в 09:46

Костов, това на което си бил назначен е висок пост, а не доживотна ясла. Там на поста човек служи. После идват други и го сменят, и те започват да служат. Трябва да е доблестно. Ти за такива неща чувал ли си?

15414

3

Hihi1981

23.02 2017 в 09:17

Остана им само ББ да арестуват....Смеех

14344

1

Nibble

23.02 2017 в 09:02

Това трябва да е в раздела "виц на деня".....Костов да пробва да "изплаши" Герджиков с дядо Торбалан....може и да успее!