Коректно беше областните управители сами да напуснат, смята Герджиков

OFFNews 17 февруари 2017 в 10:34 3573 3

Коректно беше областните управители сами да напуснат, смята Герджиков

Политическата коректност изискваше областните управители да подадат оставки, тъй като са част от предишното управление.

Това каза служебният премиер Огнян Герджиков, който днес представи резултатите от одитния доклад за обществените поръчки в министерствата. Той коментира назначенията на областните управители от последните две седмици.

„Поради зачестилите спекулации по смените на областни управители, бих искал да подчертая, че освобождаването им и назначаването на нови бе осъществено изцяло в рамките на закона, с решение на Министерски съвет. От страна на правителството не са изпращани каквито и да е писма, адресирани до конкретни личности“, заяви Герджиков.

По думите му кадровата политика по отношение на областните управители е публична, решенията по този въпрос също са такива.

„Политическата коректност изискваше областните управители да подадат оставки, тъй като са част от предишното управление. Имаше един случай, в които областният управител от Перник искаше отпуска по време на предизборния период, при положение, че областните управители имат сериозни задачи при осигуряване на изборния процес“, каза още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11480

3

Plagiat

18.02 2017 в 08:23

https://www.vbox7.com/play:93319f1d

16009

2

Nik68

17.02 2017 в 13:12

Т.е, всичките приказки на професора за баланс, за коректност, за собствен избор на областните управители са били поредната му лъжа. Българи президента Слънце - носителя на промяната ви, назначи за министър председател човек, надежден със съмнително минало, като политик. Поизвадиха го от пепелака поизтупаха го от паяжините и той започна да лъже още на втората седмица. Да припомним все пак за какво беше отзован от поста си като председател на НС и има ли друга такъв случай в най-новата ни история. Май пак за същото а? Ха честито и пак гласувайте с наказателен вот за БСП.