Комисията по вероизповеданията забрани бурките на първо четене

OFFNews 26 май 2016 в 16:33 5938 5

Комисията по вероизповедания и правата на човека в парламента прие без нито един глас "против" забраната за носенето на облекло, скриващо лицето на обществени места, познато като "Закона за бурките".

Законовите промени, предложени от Патриотичния фронт, получиха подкрепата на ГЕРБ, БСП и Реформаторския блок, пише "Дарик".

От ДПС се въздържаха и поискаха между първо и второ четене да бъдат прецизирани част от текстовете, с които се дефинират понятията глава, лице и част от лицето.

Законът бе подкрепен и от МВР, Министерство на правосъдието, както и от ДАНС.

Според закона забраната на носене на облекло, скриващо лицето, няма да важи за молитвените храмове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10499

5

Арго

27.05 2016 в 06:24

Гошо, защо си мислиш, че само българите-християни в тази държава са нормални?

До сега се бъзиках с тези неща за бурките, че как удрят с това и футболните гаменчета, но....

Не вярвам заради 30-50 циганки носещи бурки, като и на всеки е ясно, че им се плаща за това, да се вдига такава патардия.

Явно както винаги в тази държава мерника е насочен към едно нещо, а се стреля в друго.

Но поне за мен цирка е ясен. Ще глобят и арестуват няколко циганки, но едва ли ще посмеят да пипнат даже гаменчетата. Тогава други ще скочат за дискриминация, съдилища... Абе на народа му трябват зрелища. Хляб не му трябва, като о
гладнее, трева мноооого....

От цялата работа печелят патрЕотите. А на ГЕРП им е нужен стабилен другар. Повече гласове за ПФ, повече хрантутници. Повече хрантутници, стабилен Бойко...

Вие тука се правете на патриоти, националисти и всякакви. Керванът си върви, камиларите си пълнят гушите, а камилите....ми гърбовете. Тя камилата от работа се е изкривила, не от лежане...

12074

4

баба ви

26.05 2016 в 19:49

Дам, колкото повече сегрегация и дискриминация има, толкова повече хората са склонни да се радикализират. Друг въпрос е, че на тези с бурките им се плаща да ги носят.

Само дето, като забранят кардинално носенето, дори тези мюсулмани, които не носят, ще станат по-склонни към радикализация - напук.

12020

2

Гошо

26.05 2016 в 17:35

Мунчо, хората, които искат да носят бурки, да ги носят в държавите, където исляма е основна религия. На мен и останалите нормални българи-християни, които все още преобладават в република България, не ни е приятно да гледаме забулени и люлюкащи на турски жени!