Който и да излезе на балотаж срещу Цецка Цачева, ще я бие

Борисов използва комунистически и мутренски похвати на политика, коментира лидерът на ДСБ Радан Кънев

OFFNews 17 октомври 2016 в 10:06 11769 19

Снимка БГНЕС

Радан Кънев

Борисов управлява с комунистически и рекетьорски методи от 80-те и 90-те години. Това обвинение отправи лидерът на ДСБ Радан Кънев в студиото на предаването "Здравей, България" по Нова телевизия. Той многократно повтори тезата си, изразявайки явното си недоволство от водената политика от премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

На въпрос дали ще има предсрочни избори, тъмносиният лидер заяви, че това е проблем на Борисов. Казал е, че ако загуби президентските избори, ще има парламентарни, но дали може да му се вярва е друг въпрос, коментира Радан Кънев.

По думите му от една година насам се буксува заради облагите на властта - партийни назначения навсякъде и партиен бизнес.

Радан Кънев подчерта, че най-големият грях на Реформаторския блок, който не можел да бъде изкупен никога, е че още в изборната нощ преди две години, при много силен резултат на блока и много слаб на ГЕРБ, реформаторите са сдали предизборната си програма.

Кънев е категоричен, че от една година насам цялата партия ДСБ няма нищо общо с Борисов и властта, така че не знае какво са се разбрали и не го интересува. Него го интересували има ли в България институции, които искат да движат нещата напред. Всички институции в момента били затънали и единственият шанс оставал в президентската институция.

Според Радан Кънев българите в страната и тези зад граница трябва да се обединят. Единственият национален идеал на България е българите да бъдат прозападно ориентирани и затова хората отивали на запад, а не на изток.

Кънев настоява да се предотврати опасността държава и партии да станат едно, както е било в миналото. Отдавна били призовали колегите си да престанат да се поддават на рекетьорството и да запазят достойнството на избирателите си. По думите му не можело премиерът на една държава да нахлуе с треперещ глас в парламента и да тропа, да се кара на друга партньорска партия.

Радан Кънев попита Меглена Кунева и Божидар Лукарски ли са виновни на Борисов за забраната за секциите в чужбина. Лидерът на ДСБ твърди, че пет пъти е настоявал да не се ограничават хората да гласуват. Не можело хора, които не знаят един западен език и не могат дори да се оправят на летището, да искат да скъсат връзката с родината на сънародниците ни, които са отишли да работят или учат зад граница. Борисов се бил огънал пред патриотите.

Необикновено цветист език използва Радан Кънев, като коментира как трябва да се обърне един евентуален лидер на Реформаторите към премиера за сметката, която Борисов държи на министрите.

""Абе, бай Х**, ти с кого се държиш така, бе. Това да не ти е махалата, това да не са ти 90-те години?!"

"Депутатите на Борисов си гласуват един месец ваканция - ГЕРБ, патриотите и "Атака" - муцинка - ще си играят заедно на изборите. Провалиха парламента, провалиха гласуването на хората в чужбина", продължава с критиките тъмносиният лидер.

Той обясни, че Реформаторският блок имал шанс да оцелее в две стъпки - със силна мажоритарна кандидатура. Вече имали такава в лицето на Трайчо Трайков. Той нямало да се огъне на мутренския рекет на Борисов, защото можел да казва "Не" на комунистическите похвати. Другата стъпка била консолидиране на блока до единна организация с един лидер. "В момента Борисов ги вика като шеф тези хора и ги мъмри един по един", обясни Кънев. Той допълни, че това нямало да се случва, ако блокът имал лидер, който да каже на Борисов с кого се държи така и "това не ти е махалата, не са 90-те години".

Има шанс за блока през достойнство и консолидация - чрез категорична съпротива на опитите блокът да бъде подчинен на Борисов. Лидерите на отделните партии трябвало да се залепят зад Трайчо Трайков, а не под Борисов. Те разполагали само с часове да го направят, защото в момента имало опит неговата мажоритарна и независима кампания да бъде смачкана.

По думите на Радан Кънев, Борисов е показал политическата си слабост - хем искал цялата власт за себе си, хем не можел да я управлява. Доказал се като слаб лидер на партията и държавата и бил смачкан от линията на Цветан Цветанов. ГЕРБ били извадили най-слабия си кандидат и сега търсели виновници извън себе си. На тези избори въпросът бил кой ще бие Цецка Цачева. Кънев е убеден, че който и да излезе на балотажа срещу Цецка Цачева, ще я бие, защото герберите така са си постлали. Дотам се бил докарал Борисов, че ако червените стигнат до балотаж, ще имаме червен президент, ако сините стигнат до балотаж - ще имаме син президент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12696

20

Санд

17.10 2016 в 21:00

според мен най-близо до буквалният превод би било dude dick, но най-точно по смисъл и контекст е ass hool

20696

19

Новак

17.10 2016 в 20:36

Black Hex, много неприятни са ми и Божо Трика, и перукан Ненчев, и кукувицата Кунева, да не говорим за Пепи пудела. Но въпреки всичко не мога да кажа, че ги мразя. Омразата е много силна емоция, а емоциите не минават през разума. Мисля, че в управлението трябва да преобладава рационалното начало. В края на краищата политиците не ни трябва да ни обичат, а да ни управляват разумно.

7506

18

Много странно решение на Оффа да перифразира Кънев.
Защо ли са решили да използват този формат?
Сигурно за да подчертаят, че се дистанцират от казаното...:-)

12614

17

rosko1306

17.10 2016 в 16:18

Що пък си мислите, че не се е разбрал с команчите Бате ви Боко? Колкото и да се напъват - президентските избори да до огромна степен мажоритарни. А сега ми посочете един човек над средното интелектуално ниво, който би гласувал за Тетка - тази обаятелна, изискана и умна дама :-) Ако се стигне до балотаж между нея и Радев - няма сила на света, която да ме накара да ида да гласувам..... А така не става. Сами няма да бият, особено с такъв кандидат.....

14469

16

случайно прочетох

17.10 2016 в 14:51

Радан е прав.
Ако има балотаж между Цеца и който и да било (може и оня-пищова), ще гласувам срещу Цеца, макар и с отвращение.

10538

15

Black Hex

17.10 2016 в 12:46

Че на власт са хора, които не знаят езици и не могат да контактуват нормално?

Ами аз точно такива съм дал за пример - перукан, божо пернишкото, пепи белото.
До един дружки на гъзан мънев!
А за 2.2.16.16. погледни какво съм писал в профила ми. Няма друг, който да го е подлагал на по-жестока критика. Но преди боко най-мразим лизан мънев! Без пари и от сърце!

20696

14

Новак

17.10 2016 в 12:34

До всички плюещи по Р.Кънев - ако оставите на страна кой казва думите, коя от тезите на му е погрешна?
Че на власт са хора, които не знаят езици и не могат да контактуват нормално? Че същите тези хора правят изборните правила, за да печелят служебно? Че ти дават да избираш кандидат за президент с образование от РабФак? Че се слива партия и държава, че на държавно ниво се възпроизвеждат мутренските похвати и говорене от 90-те години?
Кое не е вярно, или само защото го казва някой, който не ти харесва си готов на черното да кажеш бяло? Всъщност Тиквун и всички други комунисти на това разчитат и така управляваха вече 70 години - не слушай какво се говори, а кой говори? Е, щом не слушаш с мозъка си, а с очите си, не се оплаквай, че си на този хал!

10538

13

Black Hex

17.10 2016 в 12:02

”Редовният ход на Борисов е да пробва дали някакъв номер ще мине и ако се надигне вълна и не минава, след това излиза целият в в бяло. Сега пак е целият в бяло. Извика министрите на Блока, наби им канчетата. Какво са му виновни министрите, като те не са в НС?”

Е пита се в задачата, тези министри на "блока" за чий х0й стоят там?
Какво ще работи перукан , ако го изхвърлят от МС? Ще превзема партии? Ще краде партийни имоти? Ще "менажира" леки жени?
Или пък пернишкото говедо божо?
А реформатора-десейбар пепи белото?

10538

12

Black Hex

17.10 2016 в 11:58

За простолюдието един хомосексуалист ще си остане винаги обикновен гей. Ако и да е работил като охрана в магазин за хранителни стоки.
От такъв обикновеният българин не "купува" нищо! Заобикаля го като... гноен де-се-бар → ДС "баровец"™