Кои влизат в експертния екип на Марешки (Пълен списък)

OFFNews 03 февруари 2017 в 16:27 34999 5

Днес политическият проект на бизнесмена Веселин Марешки Гражданско движение ВОЛЯ представи експертния си екип.

В него правят впечатление имената на известни личности като актьора Калин Сърменов, основателя на ДСБ Васил Гоцев, професор Владимир Чуков, арабистът Мажд Алгафари и други. В екипа са и цели двама от конкурентите на Марешки в кампанията за президентските избори - финансистът Румен Гълъбинов и Камен Попов, човекът забил кроше на лидера на Атака Волен Сидеров пред НАТФИЗ.

Ето и хората в екипа на бизнесмена с аптеки и бензиностанции:


Д-Р ЛЮБОМИР ИВАНОВ ще се занимава с геоополитика и демографски въпроси. Той е роден н 7 октомври 1952 г. в София. Иванов е доктор по математическа логика и магистър по математика от Факултета по математика и информатика при СУ „Св. Климент Охридски“.

Иванов е бил участник в Националната кръгла маса за преход към демокрация през 1990 г. и член на Координационния съвет на СДС в първите години след демократичните промени. Бил е депутат и председател на парламентарната група на Зелената партия в VІІ Велико народно събрание, съавтор на новата българска Конституция.

В периода 1991-1992 г. е бил парламентарен секретар на Министерство на външните работи, а между 2001 г. и -2009 г. е председател на Атлантическия клуб в България.

КАЛИНКА КОВАЧЕВА ще е с ресор национална сигурност и международни отношения. Тя е родена на 6 ноември 1968 г. в Банско. Държи да се знае, че е завършила е средно образование със златна значка за отличен успех.

Ковачева е компютърен инженер от Технически университет – София. Работила е като програмист в научен институт към Генералния щаб на Българската армия.

Била е директор корпоративни отношения и изпълнителен директор на Атлантическия клуб в България.

Ковачева твърди за себе си и че е единствената жена, която е посветена в 96 масонска степен в Израел. Отговаряла за Балканите и Източна Европа в редица международни масонски организации.

СПАС ТАШЕВ е специалист по въпросите на миграцията и българите в чужбина. Завършил е Дипломатическия институт при МВнР, УНСС и Тракийски университет. Той е основател и пръв директор на Културно-информационния център на Република България в Скопие и бивш заместник-председател на Държавната агенция за българите в чужбина.

Доктор е по статистика и демография в БАН. 

ПРОФ. ВЛАДИМИР ЧУКОВ е специалист по въпросите на международната сигурност. Роден е в Атина, Гърция на 22 април 1960 г. Учил е във френски лицей към френското посолство в Тунис, завършил е Френската езикова гимназия в София и Факултета по обществени науки на Дамаския университет, Сирия.

Доктор по социология (1993), доцент по политология (1998), доктор на икономическите науки (2005) и професор (2007).

Преподава в специалностите международни отношения, европеистика и национална сигурност в редица български университети.

Чуков е бил главен редактор на списание „Международни отношения” в периода 1992-1995 г. и на редица други периодични издания в областта геополитиката и на международната политика.

Автор е на девет монографии и на стотици научни и научнопопулярни статии. Най-популярните му книги са: „Даеш (Не)ислямска държава”, „Ал Кайда с перо и сабя” и „Ислямският фундаментализъм”.

През 2016 г. печели наградата за най-четен български автор в областта на научната и научнопопулярната литература.


СТЕФАН АКСИЕВ ще консултира ВОЛЯ по въпросите на вътрешна сигурност и обществен ред. Той е роден на 6 март 1959 г. в Пазарджик. Завършил е ВИФ „Георги Димитров“, военен факултет, а след това и Академията на МВР. Има над 31 години стаж като служител на ръководни длъжности в ОД на МВР Пловдив

През юни 2015 г. напуска по собствено желание системата на МВР.

ВАЛЕРИ ЙОРДАНОВ също е с ресор вътрешна сигурност и обществен ред. Той е роден на 20 декември 1960 г. Завършил е ВНВУ „Васил Левски“. Бил е началник Сектор „Грабежи” – СДВР (1998 – 1999 г.), началник отдел „Противодействие на Криминалната Престъпност” (1999 – 2009 г.) В периода 2009-2013 г. е директор на СДВР, а след това и кмет на Район „Витоша”.

МАЖД АЛГАФАРИ е специалист по вътрешна сигурност и пробемите на бежанците. Роден е на 28 октомври 1967 г. в София. Работил е като преводач и придружител на арабски делегации в периода 1987 – 1991 г. Собственик и управител е на агенцията за преводи и легализации на ЕТ „Леопард-М”.

Преводач и вещо лице към съдебната система, полиция, следствие, прокуратура, ГДБОП и други институции в Република България.

СЕВАСТИАН ДОБРЕВ ще консултира Марешки в областта на управлението на кризи. Той е роден на 17 декември 1958 г. в София. Завършил е Военната академия. В периода 2010-2014 г. е заместник-директор на дирекция „Връзки с обществеността“, Министерство на отбраната (2010 – 2014 г.)


ИНЖ. СТЕФАН АВГУСТИНОВ е с ресор медии, спорт и младежки дейности. Той е роден на 5 август 1976 г. в София. Той е магистър по микроелектроника и комуникации от Технически университет - Варна и магистър по пиар и реклама от ВСУ "Черноризец Храбър". Предстои му защита на докторска дисертация на тема "Спортен маркетинг и мениджмънт" към НСА.

Управител е на компании с дейност в областта на пиар, телекомуникации и спорт.

От 1993 г. работи като журналист и е преминал през всички видове медии - радио, телевизия, вестници, електронни медии. 

Заедно с екипа на компанията си "СпортЛаб" е идеолог на проекта за съвместно домакинство България - Италия на Европейското първенство по волейбол през 2015.

От 16 сезона има съвместни проекти с Българската федерация по волейбол, сред които и организацията на Финалите на Световна лига през миналата година.

Автор е на 4 книги в различни жанрове. Най-популярна от тях е биографията на най-добрия български боксьор за всички времена Ивайло Маринов "Бий, за да те уважават."


ВАСИЛ ГОЦЕВ ще помага на ВОЛЯ в сектор Правосъдие. От 1951 г. той е адвокат. Бил е преподавател по гражданско право в Софийския университет в периода 1986 - 1991 г. Бил е народен представител в периода 1991 - 1997 г. След това е министър на правосъдието и правната евроинтеграция в периода 1997 – 1999 г. След това в продължение на 10 години е съдия в Конституционния съд от квотата на Народното събрание.


ВЕСКА ВОЛЕВА също е с ресор правосъдие. Тя е родена на 14 март 1952 г. в Бобошево. Завършила е юридическия факултет на Софийски университет "Кл. Охридски". В началото на кариерата си е работила е като акушерка, а след това става главен юрисконсулт в Благоевградски РНС. По-късно става юридически съветник на председателя в КНСБ. В момента е адвокат в Софийска адвокатска колегия с основна дейност дела, отнасящи се до банкови заеми, банкови практики и потребители на банкови услуги.

РУМЕН ГЪЛЪБИНОВ е специалистът в областта на икономиката и финансите на ВОЛЯ. Роден е през 1966 г. в град Бургас. Завършил е УНСС и има следдипломни квалификации от Университет "Джорджтаун", Вашингтон, САЩ, "Банков рисков мениджмънт", Университет "Св. Джон", Колеж по застрахователен и рисков мениджмънт, Ню Йорк, САЩ, "Застрахователен мениджмънт" и Университет "Екситър", Великобритания, Център за мениджмънт обучение, "Банки и финанси".

Има допълнителни професионални квалификации по банков и застрахователен мениджмънт от Германия и Англия.

Бивш председател на Агенцията за застрахователен надзор

Бивш зам. председател на Комисията по финансов надзор.

Работил в управителните съвети на международни финансови компании от Холандия, Австрия и САЩ.

Автор е на три книги и поредица от статии в националната и международна преса в областта на банките, застраховането и финансите.

ДИМИТЪР ЧАПАНОВ е друг от експертите на Веселин Марешки в областта на финансите. Роден е на 24 юли 1954 г. Завършил е Стопанската академия - Свищов. Работил е 8 години в Министерство на финансите като специалист и главен специалист по методология на счетоводната отчетност на бюджетните организации в публичния сектор.

Бил е член на ръководството на Сметна палата (1995 – 2005 г.), а след това и финансов директор на БНТ (2005 – 2010 г.)

ВЕСЕЛИН ХАЛАЧЕВ ще отговаря за европейските фондове и малкия и среден бизнес. Роден е на 12 март 1963 г. в Бяла, Русенска област.

Завършил е ВИИ „Карл Маркс“ (сега УНСС), специалност “Международни икономически отношения” (1984 – 1989 г.) Председател е на Сдружение за подпомагане на малкия и средния бизнес – Обединени Бизнес Клубове (ОБК). Член на борда на директорите на Европейския алианс на малкия бизнес (ESBA) в Брюксел с ресор Европейски фондове.

РЕНИ ПОПЧЕВА ще отговаря за иновациите. Тя има над 20 години опит в корпорации като P&G, Danone, Nestle, BAT, Unilever, Bunge.

Започва кариерата си пред 23 г. в „Winnipeg“, Канада като одитор на транспортни фирми - част от AIESEC програма за обмен на стажанти.

Oсновава първата по рода си в света платформа за Отворена Иновация Embrioo.com, с която печели три световни признания и Европейската - Winner Ideas from Europe Challenge, 2016-2017.

Има Бакалавърска степен по Икономика, Магистърска програма в партньорство с „Delaware University“, и понастоящем EMBA студент с пълна стипендия към „Sheffield University“.

ДИМИТЪР АТАНАСОВ ще отговаря за регионално развитие и туризъм. Роден е на 9 юли 1973 г. в София. Завършил е Софийски университет „Св.Климент Охридски”, специалности “Ландшафтознание и опазване на околната среда” (1994 - 2001 г.) Доктор е на географските науки и преподавател в Софийски университет „Св. Климент Охридски”, катедра „Регионално развитие и политика“.

КЛИМЕНТ НАЙДЕНОВ е специалист в областта на регионално развитие и туризма. Роден е на 8 февруари 1977 г. Завършил е Софийския университет „Св. Климент Охридски”, специалност „География, икономическа география, население и селища“.

Доктор по науки за земята, собственик и управител на „ГеоКонсулт-България“ ЕООД.

Преподавател е в Софийски университет „Св. Климент Охридски”.


КАМЕН ПОПОВ ще отговаря за туризма и малкия и среден бизнес. Той е роден на 29.10.1968 в София. Завършил Софийски Университет "Св. Климент Охридски" - специалност "Славянски Филологии" през 1993 г.

От 1990 г. се занимава с частна дейност в сферата на строителството, търговията и туризма.

Попов е организатор на първите граждански патрули за превенция на криминални прояви на незаконно пребиваващи на територията на страната имигранти и участник в подкрепата на протеста на полицаите.

Инициатор на обществени съвети към Министерски съвет и Областните управи.

Автор и водещ на телевизионното предаване „Позиция“ по телевизия Евроком.

РУСИМ РУСИМОВ е с ресор транспорт. Той е роден на 16 май 1951 г. Той е инженер-механик, научен сътрудник I ст, ръководител лаборатория „ДВГ”, инженер-механик в„ТЕХНОТЕСТ” АД (1984 – 1999 г.). Зам. изпълнителен директор „ТЕХНОТЕСТ” АД (1999 - 2007 г.)

Ръководител направление „Изпитвания” към „ТЕХНОТЕСТ” АД (2009 - 2015 г.)

НИКОЛАЙ ИВАНОВ е с ресор държавно управление и административна реформа. Роден на 23 ноември 1958 г. в София. Завършил УНСС, специалност „Международни отношения”.

Бил е директор на дирекция „Европейска координация и международна дейност” на Държавната агенция за младежта и спорта (2005 – 2009 г.) и е представлявал България в Комитета за управление на програмата на ЕС „Младежта в действие 2007 – 2013 г.” (2007 – 2009 г.).

Изпълнителен директор на Дружеството на кардиолозите в България (2010 - 2016 г.).

ИЛИЯН МАТЕЕВ ще отговаря във ВОЛЯ да екологията и зелените политики. Той е от Разград и е завършил Икономическия университет във Варна.

Учредител и главен секретар е на ПП ”Движение Гергьовден”. От 2007 г. е председател на Сдружение „Движение Зелена България”.

ДОЦ. Д-Р СВЕТЛАНА ЛЕСИДРЕНСКА ще отговаря за сектор образование и наука. Тя е родена на 16 април 1960 г. Била е ръководител е на катедра „Икономика и мениджмънт” (сега "Индустриален мениджмънт") в Технически университет – Варна между 2009 и 2016 г. Член на управителния съвет на Асоциацията на контролерите в България и на Ротари клуб "Варна Галатея".

ПРОФ. ВЕНЦИСЛАВ ВЪЛЧЕВ е със същия ресор. Роден е на 1 ноември 1962 г. Професор е в катедра Електронна техника и микроелектроника, ТУ Варна.

Специализирал е в много държави.

ЦВЕТАН НИКОЛОВ е с ресор култура. Той е роден на 30 юни 1985 г. в Лом. Завършил е Югозападния университет „Неофит Рилски“, бакалавър по специалност „Актьорско майсторство“. Водещ е на тв предаването “Втори тото шанс” по БНТ.

Заместник-директор по художествената и административната част на Народен театър „Иван Вазов“.

Участвал е в трупите на Общински театър Кюстендил, ДКТ “Васил Друмев “ Шумен, ДТ “Антон Страшимиров” Разград, ДТ “Сава Огнянов” Русе и Открита сцена “Сълза и смях” София.

Има роли във филмите „11А“,“Пистолет куфар и три смърдящи варела“, „Революционерът на духа“, “Стъклен дом”, "Връзки", телевизионни и радио реклами, телевизионни предавания, студентски филми.

КАЛИН СЪРМЕНОВ също ще отговаря за културния ресор във ВОЛЯ. Роден е на 25 май 1963 г. в София. Завършил е “НАТФИЗ“, Магистър специалност „Актьорско майсторство за драматичен театър“, в класа на проф. Гриша Островски.

Бил е щатен актьор в трупата на театър „Пазарджик“ през 1989 – 1990 г., а след това е сред основателите на Първия частен театър „Алтернатива“ (1990 – 1992 г.)

В трупата на Държавен сатиричен театър „Алеко Константинов“ е от 1992 г. Основател е на Студио „Златен Век“ - студио за производство на аудио и видео продукти (1995 г.)

Преди време Сърменов бед иректор на Държавен сатиричен театър „Алеко Константинов“, а доскоро бе член на Съвета за театър в Министерството на културата (2015 – 2016 г.)

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12022

4

Димитър Кирилов

03.02 2017 в 21:42

Силно актьорско присъствие...Случайност?! Не мисля...Може би поредната халтура..? Що да не щипнат по некой лев...

23293

3

Стефан

03.02 2017 в 18:52

Ъхъ, направо нищо особено. А че някои от тия хора са върхови специалисти в областите си - сигурно няма значение.
Учуден съм, че е успял да събере такъв отбор. Започва да изглежда сериозно.
Там има един куп принципиални проблеми, ама а да видим до къде ще стигне. Отсякъде е по-читава работа, от купищата безименни умиращи кариеристчета които сега подскачат около хранилката.

14355

1

neverland

03.02 2017 в 16:34

по интересно ми е какво ще се случи в дясно и с партията на бившия правосъден(Иванов, че му забравих името).