Коалицията ГЕРБ и Патриоти няма как да издържи 4 години, смята Стойнев

OFFNews 20 април 2017 в 08:15 3812 8

Коалицията ГЕРБ и Патриоти няма как да издържи 4 години, смята Стойнев

„Коалицията ГЕРБ и Обединени патриоти е доста странна, няма как да издържи 4 години на такава силна опозиция като нашата”, заяви Драгомир Стойнев от БСП в предаването „Тази сутрин” по bTV.

По думите му е съвсем нормално Бойко Борисов и ГЕРБ да дават заявка за пълен управленски мандат, тъй като до момента не са изкарвали нито един такъв.

„Обединените патриоти са хора, които никога не са подкрепяли Европейския съюз. ГЕРБ уж са проевропейска партия, но явно има някакви интереси, които водят до създаването на този кабинет”, допълни още Драгомир Стойнев.

По думите му той много се съмнява, че между ГЕРБ и Патриотите ще има единни решения за политики и разбирателство.

Драгомир Стойнев поясни, че левицата със сигурност ще бъде опозиция на управлението, но що се касае до важни външнополитически въпроси, ще се търси консенсус с управляващото мнозинство.

„Ние имаме една основна краткосрочна цел – успешно председателство на Европейския съюз. Всички политически сили трябва да се обединим, за да имаме едно добро председателство”, допълни Стойнев.

По думите му предстоящите преговори за брекзит, както и тежката година за Европа са допълни предизвикателство за нашето председателство и партиите трябва да покажат, че са единни когато става въпрос за национален интерес.

„Когато се касае за вътрешни проблеми е необходимо да бъдем много по-настъпателни и да предлагаме решения”, каза той по повод БСП като опозиция.

Стойнев поясни, че именно поради тази причина Корнелия Нинова е отказала поста на председател на Народното събрание, тъй като „партията трябва да бъде в опозиция докрай”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18551

7

Нострадамус

20.04 2017 в 10:04

Давам им ШЕСТ месеца след които Борисов и Цветанов ще унищожат и "патриотите", както унищожиха всички, които имаха безрасъдството да се коалират с деструктивната групировка ГЕРБ.След което тоя път следва тотален РАЗПАД на групировката !!!

15414

5

Hihi1981

20.04 2017 в 09:25

Тоя да каже нещо по въпроса за цените на ГАЗПРОМ!!!!!!

29216

4

Лопе де Вега

20.04 2017 в 09:13

Разбира се, че няма да издържи четири години и не заради страшната опозиция. Просто боко не може да изтрае повече от три години да е шефче и да не направи нови избори. Освен това, така успява да се отърве от две-три втръснали на всички муцуни. Не е ли така?

Поздрав!

16009

1

Nik68

20.04 2017 в 08:28

Както винаги недалновиден, говорещ общи приказки на ниво млад начеващ консомолски секретар.