Коалиция между ГЕРБ и БСП би била безпринципна

OFFNews 25 август 2016 в 08:38 5449 7

Коалиция между ГЕРБ и БСП би била безпринципна, подобни изказвания са абсурдни и означават политическа смърт за това, което възприемаме като ляво и дясно.

Това заяви депутатът от ГЕРБ Методи Андреев. Случващото се в ляво не е изненада, допълни той. 

Още от 2014 г. се заговори за отделяна на АБВ от БСП. Проблемът е, че това се повтаря в една ситуация, в която отново се заговори за големи проекти. Лявото е тежко зависимо от чужди интереси, от руските енергийни проекти. Те се занимават непрекъснато с това кой корпоративен кръг да обладае конкретен проект, как да се разпределят комисионните. Румен Радев е косвена жертва на една стара битка кое корпоративно лоби да овладее бъдещето на несъстоялата се коалиция, коментира Андреев.

„Стратегическа грешка ще са опитите на кабинета да подобри отношенията ни с Русия. Не можем по никакъв начин да залагаме на тях за нашата сигурност. Това е груба политическа грешка и зачеркване на 26 години стремеж към Европа и НАТО. Винаги, когато България е търсила сигурност от Русия, е получавала зависимост. В този смисъл българските политици трябва да четат много добре историята, за да видят примерите за това”, каза депутатът от ГЕРБ.

„Тактическа стъпка от страна на Путин и Ердоган е сближаването на Русия и Турция. Подобен съюз винаги е бил опасност за България. Смятам, че трябва да се направи корекция на българската политика спрямо Турция. Добросъседството с всички наши комшии е нещо нормално. Отношенията с Турция трябва да бъдат добри не само заради заплахата от бежанци, а защото тя все още е наш стратегически съюзник в НАТО”, каза още Методи Андреев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13340

7

Blagodatka Dushanova

26.08 2016 в 18:16

Аз пък няма да го питам какво прави още в герП,но ще го питам -Мето,ти знаеш много -кой създаде тази фалшива уж дясна,уж партия ?И наистина ли смяташ борисов за "десен лидер"?Наистина ли не знаеш кой му дърпа конците?Ще напуснеш ли герП ,ако в следващото Народно събрание ТЕ ще направят коалиция с генералите от ДС(така наречените АБВ) и така наречените леви -бсп!

10564

6

ultra-73

25.08 2016 в 15:57

А бе, Методи, какво правиш още в ГЕРБ?!?

29217

5

Лопе де Вега

25.08 2016 в 10:00

Тва за разлика от останалите коалиции в най-новата ни история? Да не би РБ да е принципна коалиция? Или някоя от останалите? Ако има принцип, около който да се създаде някаква коалиция, това е общата далавера. И те са ден до пладне, защото народът умно е казал: орташкото имане кучета го яли. Коалиция: Лебедь...раком...щуку...
Моля за извинение тези, които не владеят добре руски.

Поздрав!
 
X

Да помогнем на украинските деца!