Кмет Авджиева дава оставка, Младост с избори 2 в 1 наесен

OFFNews 15 август 2016 в 13:57 8974 2

Заедно с вота за президент наесен ще се проведат и частични местни избори за кмет на столичния район "Младост". 

Това заяви премиерът Бойко Борисов, след като Фандъкова и Изпълнителната комисия на ГЕРБ поискаха оставката на кмета на района Цвета Авджиева. Скандалът се разрази след протести на жители в квартала срещу застрояване на зелени площи. 

Квартал „Младост” е един от най-хубавите в София - като се започне от прекарването на Южната дъга, Бизнес центъра, метрото, санирани са всички училища и детски градини, трилентови булеварди там, където едва се минаваше, подчерта Борисов и допълни, че правителството, Столична община и ГЕРБ като партия са направили толкова много за „Младост”, че не иска да чува за протести на хора, на които някой се опитал да им вземе зелената площ. Който го е допуснал, ще си понесе отговорността още днес, категоричен бе премиерът. 

Авджиева обяви, че подава оставка, за да се успокоят хората в "Младост". 

Д-р Цвета Авджиева беше кмет на „Младост“ от 2011 г., а през ноември 2015 г. беше избрана за нов мандат. Според правилата на Изборния кодекс до провеждане на частични избори Общинският съвет трябва да избере временно изпълняващ длъжността. 

Кадиев: Поздравления за хората!

Моите искрени поздравления за активните хора на Младост-1, от блокове 19, 21, 15 и всички останали. На хората от Младост-3, на тези от Младост-4, които не спряха да се борят за правото си да имат зеленина, написа във фейсбук депутатът и лидер на "Нормална държава" Георги Кадиев. В текста му се казва още:

Това свалено политическо доверие е вашия шамар и вашата победа върху корумпираната, непрозрачна Столична община. Разбира се, истинските виновници не са в р-н Младост. Там са изпълнителите, които сега с право си отиват. Заради конфликти на интереси и заради наглостта им да кажат "ако не бяхте спали, щяхте да имате градинка".

Но истинските виновници са в ГЕРБ-Столична община, които през 2009 създадоха и прокараха Общия устройствен план, който позволи масово застрояване в София. И в Борисовата градина (случаят зад Софияленд), и по кварталите.
И сред главните виновници са кмет на София, гл. архитект, шеф на общински съвет и куп общински съветници, пряко участвали в лобистките схеми около ОУП и ПУП-овете на столичните райони. Това не бива да спира. Продължаваме напред.
Довечера, 19:00, пред сградата на р-н Младост. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17898

2

кикимора

16.08 2016 в 00:19

Така и не разбрахме що е причем тука оня чвор кадиеф.

15614

1

OTBPAT

15.08 2016 в 14:56

Т'ва хубаво, но някак си се съмнявам, че ще издържи в съда подобно нещо :(
Все пак е победа за хората