Каракачанов става шеф на две комисии към Министерския съвет

OFFNews 17 май 2017 в 16:07 2387 2

Вицепремиерът по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов е определен за председател на Националната комисия за борба с трафика на хора и на Централната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

Националната комисия организира и координира взаимодействието между отделните ведомства и организации по прилагането на Закона за борба с трафика на хора, ръководи прилагането на националната политика и стратегия в областта на противодействието на това престъпление, ежегодно разработва и представя за утвърждаване от Министерския съвет национална програма за предотвратяване и противодействие на трафика на хора и закрила на жертвите му.

Задачите на Централната комисия са да разработва и да предлага на Министерския съвет, на министерствата, на други ведомства и на юридически лица с нестопанска цел програми и дейности за предотвратяване и ограничаване на криминогенните фактори сред малолетните и непълнолетните.

Тя също така обобщава съответните статистически данни, ръководи и контролира местните комисии, координира дейността на държавните органи и юридическите лица с нестопанска цел във връзка с борбата срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и др.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

1

Denis Rizanov

17.05 2017 в 16:35

Е как хем министър, хем работа в НС?!
Какъв е този нон-сенс?
Кога ще министерства кога ще ходи "на комисия" да разглеждат законодателни инициативи и да обсъждат промени??
Нали затова НАПУСКА законодателната власт като депутат и ОТИВА в изпълнителната като министър и на негово място влиза друг депутат. Какви са тези шменти-капели?!
Каква е тази подигравка с разделението на властите?